Išrinktas kelio informacinis stendas, kuris padės mažinti pyktį keliuose

Išrinktas kelio informacinis stendas, kuris padės mažinti pyktį keliuose

Paskelbta apie išrinktą naują kelio informacinį stendą, kuris padės mažinti pykčio lygį Lietuvos keliuose.

Naujasis ženklas, kuris bus įrengtas kai kuriose šalies kelių vietose, yra viena iš „Lietuvos draudimo“ socialinės kampanijos „Nulis pykčio“, skirtos mažinti eismo dalyvių patiriamą pyktį šalies keliuose, priemonių. Įgyvendindama šią eismo saugumo kampaniją, bendrovė glaudžiai bendradarbiauja su Susisiekimo ministerija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija. 

Naujojo ženklo rinkimai buvo atviri – visuomenė balsavo ir iš 6 pasiūlytų dizaino variantų išrinko tą, kuris, daugumos nuomone, geriausiai prisidės mažinant pykčio lygį Lietuvos keliuose. Iš viso balsavime sudalyvavo 5,6 tūkst. gyventojų, o surinkęs beveik pusę balsų nugalėtoju išrinktas „Įsijunk šypseną“ kelio stendas.

Ženklą pastatys dar šiemet

Projekto partnerė Lietuvos automobilių kelių direkcija teigia, kad kampanijos „Nulis pykčio“ informacijai stendai keliuose atsiras dar šiemet. Pirmieji jų bus įrengti užmiesčio keliuose.

„Šiemet ketiname įrengti kampanijos „Nulis pykčio“ informacinius stendus užmiesčio keliuose. Konkrečias vietas dar deriname, tačiau ženklas pirmiausia atsiras poilsio aikštelių išvažiavimuose, kad vairuotojams prieš tolimesnę kelionę primintume važiuoti be pykčio. Tikime, kad naujasis stendas prisidės prie eismo dalyvių saugumo, padės mažinti nelaimingų atsitikimų ir avarijų keliuose skaičių, taip pat padidins eismo dalyvių bendradarbiavimą ir malonumą vairuoti“, – teigė Egidijus Skrodenis, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas.

Dauguma vairuotojų susiduria su pykčiu

Atliktas tyrimas atskleidė, kad 95 proc. Lietuvos vairuotojų yra susidūrę su pykčiu keliuose ir bent kartais patiria neigiamų emocijų. Pykčio lygį šalies keliuose vairuotojai vertina kaip aukštesnį nei vidutinį – 6,6 balo iš 10 maksimalių. Be to, tyrimo duomenys parodė, kad 61 proc. vairuotojų vienaip ar kitaip sureaguoja į kitų vairuotojų demonstruojamą pyktį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder