Įsibėgėjo antrasis Jakų žiedo rekonstrukcijos etapas

Įsibėgėjo antrasis Jakų žiedo rekonstrukcijos etapas

Praėjusių metų gruodį baigusi pirmąjį Jakų žiedo rekonstrukcijos etapą, Kauno ir Klaipėdos kryptis jungiančią ilgiausią šalyje - net 610 metrų ilgio - estakadą, ir šiemet sausio pabaigoje pradėjusi antrąjį - estakadų Palanga-Kaunas ir Kaunas-Palanga statybas - bendrovė "Kauno tiltai" darbus vykdo pagal grafiką ir turėtų juos užbaigti iki žadėto 2012-ųjų lapkričio.

"Šiuo metu betonuojame estakadų perdangas, įrenginėjame triukšmą slopinančias sieneles, kurios driekiasi apie 1,3 km, vyksta Jakų transporto žiedo rekonstrukcijos darbai - dėl eismo saugumo yra perstatomi įvažiavimai ir išvažiavimai į ir iš žiedo", - sakė Kęstutis Stankus, Jakų žiedo antrojo rekonstrukcijos etapo darbų vadovas.

Pasak K. Stankaus, iki šiol jau yra išbetonuoti estakadų pamatai, išlietos kolonos, išbetonuota trečdalis abiejų estakadų perdangos. Iki kitų metų dar liko įrengti estakadų perdangas, jas išasfaltuoti, sumontuoti modernų apšvietimą, apsauginius atitvarus, sutvarkyti aplinką.

Antrojo etapo rekonstrukcijos metu eismas pernelyg netrikdomas - kai kuriose vietose kelias susiaurėja ir sumažėja eismo juostų, todėl yra sumažintas didžiausias leistinas greitis, tačiau pravažiuoti galima visur.

Visiškai rekonstruota Jakų sankryža bus trijų lygių: antrame lygyje iškils 317 metrų ilgio estakada Kauno-Palangos kryptimis, o trečiajame - 552 metrų ilgio estakada Palangos-Kauno kryptimi. Abi estakados Kauno-Palangos ir Palangos-Kauno kryptimis bus dviejų juostų į kiekvieną pusę.

Sankryžoje bus rekonstruota ir naujai nutiesta 4,54 km kelių, 1,55 km pėsčiųjų ir dviračių takų, įrengtas apšvietimas bei triukšmą slopinančios sienelės.

Pirmojo rekonstrukcijos etapo darbų vertė siekė 82,3 mln. litų, antrojo - beveik 58,8 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder