Iš Tokijo - į ateitį

Iš Tokijo - į ateitį

Po žemės drebėjimo ir cunamio atsigauti vis dar bandanti Japonija tradicijų nepažeidė - šalies sostinėje sėkmingai surengtas 42-asis Tokijo autosalonas.

Kovą siautėjusi stichija smarkiai palietė Japonijos automobilių pramonę - kuriam laikui buvo nutraukta ne tik naujų mašinų gamyba pačioje šalyje, bet ir užsienyje.

Nepaisant to, vakar Tokijuje pasibaigusioje parodoje žvelgta į ateitį. Čia sulaukta net 176 kompanijų (paskutiniame renginyje 2009 metais jų buvo trečdaliu mažiau - 126). Parodoje dalyvavo visi 14 Japonijos automobilių gamintojų.

Čia, be tradicinių serijinių automobilių, pristatyti ir koncepciniai modeliai, kuriuos po kelerių ar keliolikos metų galbūt išvysime ir savo miestų gatvėse.

Futuristinės dizainerių bei inžinierių mintys dažnai nerealiai atrodančių kūrinių pavidalu yra firminis Tokijo autosalono bruožas.

HONDA MICRO COMMUTER CONCEPT: 2,5 m ilgio automobilis turi 23 AG elektros variklį ir 3,3 kWh bateriją, leidžiančią po įkrovimo nuvažiuoti 60 km atstumą. Skirtingų spalvų ir piešinių kėbulo paneliai keičiami.



SUZUKI Q - tarpinis variantas tarp motociklo ir automobilio. "Konceptas" gali nuvažiuoti 10 km atstumą. Juo gali važiuoti du suaugę žmonės arba suaugusysis su dviem vaikais. Numatyta ir krovininė versija.


SUBARU ADVANCED TOURER universalas turi į viršų pasikeliančias priekines dureles, panoraminį stogą. Tai - hibridinis modelis su benzininiu 1,6 l motoru ir elektros varikliu.



SUZUKI REGINA CONCEPT rodo, kaip "Suzuki" kompanija įsivaizduoja kompaktinį automobilį, skirtą globaliai rinkai. Svoris - vos 730 kg, o dėl ypatingo dizaino benzino sąnaudos siekia tik 3,2 l šimtui kilometrų.


TOYOTA FT EV III. "Future Toyota - Electric Vehicle" - taip šifruojama šio elektromobilio pavadinimo abreviatūra. Vienu įkrovimu jis gali įveikti maždaug 110 km.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder