Iš "Sankryžos" atima sankryžas

Iš "Sankryžos" atima sankryžas

Klaipėdos savivaldybei pasiryžus racionalizuoti išlaidas ir pavesti miesto šviesoforų, kelio ženklų eksploatacijos bei susijusių paslaugų teikimą savo įmonei "Gatvių apšvietimas", susirūpino iki šiol jas atliekanti bendrovė "Sankryža".

Baigiantis 2011-iesiems, miesto Taryba patvirtino naujus eismo reguliavimo priemonių (kelio ženklų, šviesoforų ir kt.) eksploatacijos bei įrengimo ir gatvių apšvietimo elektros tinklų einamojo remonto bei priežiūros darbų įkainius.

Be to, nutarta pasibaigus sutarčiai su dabartiniu rangovu, bendrove "Sankryža", patikėti šių paslaugų vykdymą bendrovei "Gatvių apšvietimas".

Motyvuota, kad "Gatvių apšvietimas" paslaugas miestui galės teikti išvengiant sudėtingų procedūrų ir pigiau nei privatininkai, mat savivaldybės kontroliuojamos įmonės statusas numato galimybę dirbti su minimaliu pelnu.

Aktuali sutartis su bendrove "Sankryža" baigiasi sausio 27-ąją. Anot jos direktoriaus Antano Garjono, reaguodama į susiklosčiusią situaciją, bendrovė prieš gerą savaitę savivaldybės administracijai pateikė sumažintų savo įkainių pasiūlymą ir pasiteiravo dėl galimybės pratęsti bendradarbiavimą dar vieneriems metams. Tokia galimybę nustato galiojanti sutartis.

"Sprendžiamas mūsų likimas, todėl mums svarbu sužinoti kuo greičiau", - Miesto ūkio komiteto posėdyje sakė A. Garjonas.

Anot vicemero Artūro Šulco, privačios įmonės pasiryžimas susimažinti įkainius - svarstytinas dalykas. Tačiau, anot savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojos Alinos Velykienės, pratęsti sutartį leistina tik palikus tuos pačius įkainius, kuriems galiojant ji buvo pasirašyta.

Komiteto narys Vidmantas Plečkaitis priminė, kad nemaža dalis miestiečių buvo nepatenkinti bendrovės teikiamų paslaugų kokybe: esą nesyk pasitaikė situacijų, kai šviesoforų gedimai buvo šalinami neoperatyviai, sulaužyti gatvių ženklai ilgokai laukdavo atnaujinimo.

"Ir kada pašalinsite "raudoną bangą"?" - seną, bet iki šiol neįgyvendintą uostamiesčio svajonę įdiegti koordinuotą šviesoforų reguliavimo ir valdymo sistemą, vadinamąją žaliąją bangą, priminė politikas.

Svarstoma, kad sutartis su bendrove galėtų būti pratęsta trumpesniam terminui, kol "Gatvių apšvietimas" pasiruoš perimti darbus. Savivaldybės administracijos atsakymo laukiama artimiausiu metu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder