Iranas pagrasino nuvaryti į bankrotą Prancūzijos automobilių pramonę

Iranas pagrasino nuvaryti į bankrotą Prancūzijos automobilių pramonę

Irano viceprezidentas Mohammadas Reza Rahimis pagrasino į bankrotą nuvaryti prancūzų kompanija "Peugeot", jei ši, remdamasi tarptautinėmis sankcijomis dėl Teherano branduolinės programos, nutrauks bendradarbiavimą su vietos gamintoju "Khodra".

"Jeigu mes surauksim antakius, dalis Prancūzijos automobilių pramonės žlugs", - pareiškė vienas Irano vadovų.

Jo žodžiais, Teheranas gali bet kuriuo momentu sustabdyti Irane gaminamų detalių, skirtų "Peugeot" automobiliams, tiekimą, ir prancūzai esą patirtų 2,5 mlrd. dolerių žalą.

Šiuo metu "Peugeot" bendradarbiauja su kompanija "Iran Khodro" - jos gamyklose surenkami 206 ir 405 modelių prancūziški automobiliai, taip pat kai kurios detalės. Be to, Irano kompanija bendradarbiauja ir su "Renault" - gaminami "Logan" modeliai ir detalės jiems.

Tiesa, kol kas prancūzai ir neskuba nutraukti draugystės su iraniečiais. Nors Prancūzijos valdžia palaiko tarptautines sankcijas prieš Iraną, nei "Peugeot", nei "Renault" oficialiai nepranešė baigiančios bendradarbiavimą su "Iran Khodro".

Priminsime, kad sankcijos prieš urano sodrinimo programos nutraukti nenorintį Iraną paskelbtos šių metų birželį. Liepą apie automobilių importo į šią šalį nutraukimą paskelbė "Toyota" ir "Kia" kompanijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder