I. Šimonytė: Vyriausybė neketina inicijuoti akcizo benzinui mažinimo

I. Šimonytė: Vyriausybė neketina inicijuoti akcizo benzinui mažinimo

Finansų ministerija neketina inicijuoti akcizo benzinui mažinimo, nes tai neduos jokios naudos, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Ji šį teiginį grindžia tuo, kad, pavyzdžiui, dyzeliniai degalai šiuo metu kainuoja daugiau nei tada, kai jiems buvo taikomas didesnis akcizas.

Pasak I. Šimonytės, degalų kainų skirtumus tarp Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos (ES) valstybių lemia ne mokesčiai, o bazinė kaina, kuri mūsų šalyje šiuo metu viršija ES vidurkį.

Finansų ministrės teigimu, į klausimą, kodėl to paties tiekėjo nustatyta kaina be mokesčių Lietuvoje yra didesnė nei kitose šalyse, turės atsakyti Konkurencijos taryba.

"Kainų skirtumai tarp Lietuvos ir Estijos yra beveik 15 centų Lietuvos nenaudai. Vadinasi, kainai įtaką daro kiti veiksniai", - ketvirtadienį atsakydama į Seimo narių klausimus sakė I. Šimonytė.

Konkurencijos taryba šiuo metu atlieka tyrimus dėl bendrovės "Orlen Lietuva" kainodaros ir galimo kartelinio susitarimo tarp degalinių tinklų. Ministrė žada, kad Vyriausybė, gavusi Konkurencijos tarybos tyrimo išvadas, siūlys Seimui priimti tam tikrus nutarimus, tačiau jie bus susiję tik su galimybėmis didinti konkurenciją didmeninėje prekybos degalais rinkoje.

"Manau, kad Vyriausybė turės ką pasiūlyti Seimui svarstyti, bet tikrai Vyriausybė nepasiūlys svarstyti įstatymo, kuriame bus parašyta, kad reikia nustatyti, jog pasaulinė naftos kaina yra lygi, pavyzdžiui, vienam litui", - kalbėjo I. Šimonytė.

Ji taip pat kelis kartus pabrėžė, kad Vyriausybė neketina siūlyti mažinti akcizo benzinui. Dyzelinui šiuo metu ir taip taikomas mažiausias pagal ES taisykles leidžiamas akcizas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder