Į pajūrio zoną sugrįš "parkomatai"

Į pajūrio zoną sugrįš "parkomatai"

Nors miesto politikai užsimojo apsunkinti gyvenimą mokamoje stovėjimo zonoje esančiuose daugiabučių kiemuose nemokamai automobilius paliekantiems vairuotojams, naujovės kitos rinkliavos teritorijos - Žaliosios zonos - šį vasaros sezoną greičiausiai nepalies.

Kaip ir įprasta, 7 stovos skaitikliai į Žaliosios zonos teritoriją Melnragėje ir Giruliuose, kur savivaldybė yra suskaičiavusi 960 oficialių mokamų automobilių stovėjimo vietų, sugrįš gegužės 1-ąją ir stovės iki rugsėjo 30-osios kviesdami vairuotojus susimokėti nuo 10 iki 20 valandos septynias dienas per savaitę.

Žinia, miesto savivaldybė užsimojo apmokestinti stovėjimą ne tik vadinamosiose pilkosiose zonose (daugiabučių kiemuose), tačiau planuoja ir išplėsti Žaliąją zoną - padaryti mokamą mašinų stovėjimą gatvėse ir aikštėse, esančiose į vakarus nuo Pamario gatvės, taip pat Skautų gatvėje ir gatvėse, vedančiose į stovyklą "Žuvėdra".

Be to, pasiūlyta Žaliojoje zonoje dviem savaitėmis paankstinti mokesčio rinkimo pabaigą - ją sutrumpinti iki rugsėjo 15 dienos, taip pat užsiminta apie ketinimus čia nustatyti didesnę rinkliavos sumą 1 Lt už 1 valandą (šiuo metu yra 1 Lt už 1,5 valandos).

"Tai - tik planai, ir kada jie bus įgyvendinti, atsakyti negaliu. Greičiausiai šį sezoną ir Žaliosios zonos ribos, ir tarifai liks kaip buvę", - "Autosalonui" teigė rinkliavą administruojančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Vienintelė naujovė, direktoriaus teigimu, gali būti tai, kad kai kuriose vietose bus atnaujintas vietų žymėjimas - ketinama iš naujo nubrėžti linijas, kad būtų aišku, kaip statyti automobilius. Kaip ir anksčiau, eismas piko metu bus reguliuojamas užtvarais.

Pasak jo, stovėjimą Žaliojoje zonoje prižiūrės 2-3 kontrolieriai.

"Priklausys nuo oro. Prastesnėmis dienomis užteks gal ir vieno ekipažo, o tuomet, kai paplūdimių lankytojų bus daugiau, siųsime ir du, ir tris kontrolierius", - žadėjo G. Neniškis.

Pernai per visus metus visose mokamose uostamiesčio zonose buvo nustatyta 13 400 vairuotojų, nesusimokėjusių už stovėjimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder