Į Minijos gatvę atkeliaus civilizacija

Į Minijos gatvę atkeliaus civilizacija

Tikriausiai nuo Nepriklausomybės atgavimo normalaus remonto nemačiusi pietinė uostamiesčio Minijos gatvės dalis turėtų pagaliau prisikelti naujam gyvenimui. Per trejus metus numatyta kapitališkai rekonstruoti šios gatvės atkarpą nuo Jūrininkų prospekto iki Strėvos gatvės.

Jau įvyko šios gatvės rekonstrukcijos rangovo parinkimo konkursas, paskelbtas rekonstrukcijos darbų techninės priežiūros paslaugos pirkimo konkursas.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos Violetos Staskonienės, minėta gatvės atkarpa ir toliau išliks keturių eismo juostų, tačiau bus klojama nauja danga, o kur reikia sankryžose bus įrengtos lėtėjimo ir greitėjimo juostos. Tai pat bus atnaujinti inžineriniai tinklai, šaligatviai, įrengtas dviračių takas.

"Numatoma darbus pradėti vykdyti nedelsiant, kai tik bus pasirašyta sutartis su rangovu. Tik dar reikės su juo tartis, kurioje vietoje pradėti darbuotis, nes ruožas tikrai ilgas, darbų daug, o ir jų atlikimo terminas yra treji metai", - sakė V. Staskonienė.

Anot jos, savivaldybė darbų finansavimui lėšų tikisi gauti iš Uosto ir Automobilių kelių direkcijų. Šiems metams pastaroji jau yra skyrusi 1,3 mln. litų. Jei rangovo pasirinkimo konkursas užsitęstų, šių pinigų miestas netektų.

"Vakarų ekspreso" duomenimis, sąmatinė šios Minijos gatvės atkarpos rekonstrukcijos vertė buvo apie 38 mln. litų. Konkurse dalyvavo keturi rangovai, mažiausia pasiūlyta kaina yra apie 10 mln. litų mažesnė nei sąmatinė vertė. Iki spalio 4-osios konkurso dalyviai gali pareikšti pretenzijas dėl suformuotos preliminarios geriausių pasiūlymų eilės. Jei tai nebus padaryta, savivaldybė galės pasirašyti sutartį su geriausio pasiūlymo autoriumi.

Vėliau turėtų būti rekonstruota ir Minijos gatvės bei Baltijos prospekto sankryža. Tačiau šie darbai jau siejami su lėtai judančiu naujo Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo statybų procesu.

Šios sankryžos rekonstravimo techninis projektas jau parengtas, šiuo metu atliekama techninio projekto ekspertizė. Pagal parengtą projektą numatoma statybą vykdyti dviem statybos etapais. Pirmojo etapo metu būtų įrengtas vieno lygio įvažiavimo kelias į Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą. Kartu būtų iškelti inžineriniai tinklai ir atlikti paruošiamieji tunelio statybos darbai, kuriuos numatoma vykdyti antrojo etapo metu.

Anksčiau techninių Baltijos prospekto žiedinių sankryžų parengimu besirūpinančios Uosto direkcijos atstovai yra teigę, kad tuneliui įrengti gali prireikti apie 90 mln. litų. Tuo tarpu vieno lygio sankryžos įrengimas turėtų atsieiti apie 4-5 mln. litų. Kas finansuos statybos darbus, kol kas nėra aišku. Kai bus parengti visų Baltijos prospekto žiedinių sankryžų techniniai projektai, žadama tartis, kas turi skirti pinigus ir kas viską turėtų statyti - Klaipėdos savivaldybė, Automobilių kelių direkcija ar kita įstaiga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder