Į 2015-ųjų "Auto regatą" - pėsčiomis

Į 2015-ųjų "Auto regatą" - pėsčiomis

Šiandien aikštę prie ,,Meridiano‘‘ užėmė uostamiesčio asociacijos ,,Seni kibirai‘‘ sezono uždarymas, į kurį suvažiavo antikvariniai automobiliai iš visos Lietuvos. Ketvirtą kartą vykęs renginys ir vėl kartu su 47–aja tarptautine Danės irklavimo regata kvietė klaipėdiečius ir miesto svečius atpažinti neregėtąją – senąją Klaipėdą.

Savomis kojomis link senamiesčio

Tradicija tapęs renginys iki šiol kvietė į orientacines varžybas pasitelkus transporto priemones - automobilius ar motociklus. Šių metų ,,Auto regata“ siūlė varžytis pėsčiomis. ,,Mūsų tikslas šiais metais buvo supažindinti varžybų dalyvius su nugriautaja Klaipėda, atrasti pastatus, kurie buvo sunaikinti per karą, suniokoti tarybų valdžios. Norima, kad dalyvaujantys šventėje užfiksuotų vaizdus sąmonėje“, - dideliame šurmulyje tarė senovinių automobilių asociacijos ,,Seni kibirai‘‘ steigėjas Augustinas Jankevičius.

Į orientacines varžybas užsiregistravo dalyviai iš įvairių Lietuvos regionų: Druskininkų, Vilkaviškio, Šakių, Kauno, Vilniaus, Biržų. Pažintiniam pasivaikščiojimui buvo pagaminti specialūs bukletai, kurių pagalba dalyviai atrado ir nusifotografavo prie 20 žymiausių Klaipėdos istorinių vietų.

Demonstruojami automobiliai prikelti naujam šimtmečiui

Tuo metu, kai vyko pėsčiųjų varžybos, ,,Meridiano‘‘ pašonėje susirinkę senovinių automobilių kolekcionieriai suteikė galimybę apžiūrėti įspūdingąją techniką. Šventės dalyviai, kaip visada, buvo nustebinti antikvarinių transporto priemonių stilių įvairove: amerikietiški, europietiški, limuzinai, lux klasės, liaudies - masiniai automobiliai. ,,Štai ten stovintis prancūzų Citroen, gamintas daugiau nei 40 metų, buvo ,,liaudies‘‘ automobilis – kiekvienas ,,kaimietis‘‘ jį turėjo‘‘, - su humoro gaidele tarė Klaipėdos apskrities senovinių automobilių ir motociklų klubo ,,Diližanas‘‘ pirmininkas Valerij Rajevskij.

Istoriniai numeriai nereikalingi

Daugelis demonstruotų techninių stebuklų – su įprastais, visiems Lietuvos Respublikoje išduodamais ,,baltais“ numeriais. ,,Istoriniai numeriai yra skirti tik važiuoti į renginius, važinėtis po miestą, senamiestį – negalima. Nėra privilegijų atliekant techninę apžiūrą, automobilio draudimas nėra pigesnis. Turiu 1918 metų automobilį, tačiau ,,rudųjų“ numerių neuždėjau, nes galbūt pasikeis įstatymai ir valstybė pasakys, kad tai istorinis automobilis ir jis – priklauso valstybei‘‘,- vaizdžiai pakomentavo A. Jankevičius.

Antikvarų demonstracijos pažiba – ,,Routch & Lang“ markės 1918 metų elektrinis automobilis. Amerikietiškoji transporto priemonė visiškai varoma elektra. ,,Žmonės jau prieš šimtą metų važinėjo elektriniais automobiliais, tačiau vėliau šis faktas buvo nuslepiamas“, - prasitarė antikvarinių automobilių entuziastas Valerij Rajevskij.

Danės krantinėje, netoli automobilių ir motociklų parodos, įvyko Danės akademinio irklavimo regata. O po vykusių orientacinių varžybų, 16 valandą renginį pratęsė iškilmingasis kruizas miesto gatvėmis.

Paklaustas apie kitų metų planus, ,,Seni kibirai“ steigėjas Augustinas Jankevičius paminėjo, kad šventė bus. 2016 metais vyksiantis sezono uždarymas penktasis – jubiliejinis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder