"Hyundai Motor" darbuotojai vėl skelbs streiką

"Hyundai Motor" darbuotojai vėl skelbs streiką

Didžiausios Pietų Korėjos įmonės "Hyundai Motor" darbuotojai žada vėl streikuoti. "Hyundai Motor" darbuotojų profsąjunga, negalinti pasiekti susitarimo dėl atlyginimų, streiką skelbia jau ketvirti metai iš eilės, praneša BBC.

Šį ketvirtadienį profsąjunga balsuodama pritarė planams skelbti protesto akciją artimiausiu metu.

Profsąjunga sutarė su įmonės vadovybe atnaujinti derybas dėl darbo apmokėjimo reformų ir vis dėlto įmonės darbuotojams leista surengti protesto akciją nuo rugsėjo 14 dienos.

Darbuotojai streikus rengia beveik kasmet, nes profsąjunga reikalauja, kad būtų padidinti mėnesiniai atlyginimai ir premijos.

Jeigu šalims nepavyks pasiekti susitarimo, šįmet protesto akcija bus rengiama jau ketvirti metai iš eilės.

Darbuotojai reikalauja padidinti bazinį mėnesinį atlygį 7 proc., užtikrinti darbo vietą iki 65 m. amžiaus, taip pat siekiama, kad premijos dydis siektų 30 proc. automobilių gamintojos pernai uždirbto grynojo pelno.

Įmonės profsąjunga atstovauja per 48 tūkst. darbuotojų.

Automobilių gamintoja "Hyundai" kartu su savo padaliniu "Kia Motors" yra penkta pagal dydį pasaulyje automobilių gamintoja.

Automobilių gamybos milžinės grynasis pelnas antrąjį šių metų ketvirtį, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo beveik 24 proc. - daugiausia dėl sustiprėjusios nacionalinės valiutos ir aršesnės konkurencijos tiek šalies viduje, tiek užsienyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder