Grės atsakomybė už įrangą, skirtą manipuliuoti tachografais

Grės atsakomybė už įrangą, skirtą manipuliuoti tachografais

Susisiekimo ministerija siekia griežtinti atsakomybę už manipuliavimą transporto priemonėse naudojamais tachografais - norima drausti programinę įrangą ir įrenginius, kuriais naudojantis galima daryti įtaką tachografų veikimui ar rodmenims.

Vyriausybėje trečiadienį bus svarstomi ministerijos parengti Administracinių teisės pažeidimų kodekso ir Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai, kuriais siekiama uždrausti gamybą, prekybą, platinimą ir reklamą tokios programinės įrangos bei įrenginių, kuriuos panaudojus būtų galima sunaikinti tachografo rodmenis, atjungti ar pakeisti atskiras tachografo funkcijas arba sutrikdyti duomenų perdavimą prieš tachografui juos užregistruojant. 

Iki šiol atsakomybė už tokios programinės įrangos ar įrenginių prekybą, reklamą, gamybą bei platinimą nėra taikoma. Jei pataisoms pritars Vyriausybė, o vėliau ir Seimas, nuo kitų metų kovo už šią veiklą fiziniai ir juridiniai asmenys bus baudžiami 1-3 tūkst. eurų baudomis. Už pakartotinį nusižengimą grės 3-5 tūkst. eurų baudos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder