"Ford" siūlo "saugumo narvą"

"Ford" siūlo "saugumo narvą"

Jauskitės kaip namuose, - pirkėjus pajusti komfortą sėdint prie vairo ar keleivio vietoje ragina automobilių dizaineriai. Tačiau namuose reikia ne tik patogumų. Reikia ir saugumo. Ypač jei tie "namai" - ant ratų.

Koncernas "Ford" užpatentavo naują oro saugos pagalvės tipą. Dokumentuose šis amerikiečių išradimas vadinamas "saugos narvu" ("safety cage").

Naujoji pagalvė, skirta užtikrinti gale sėdinčių keleivių saugumą, tvirtinama prie automobilio salono lubų, iškart už priekinių sėdynių. Įvykus avarijai tas U raidės formos narvas akimirksniu pripučiamas ir taip sušvelnina žmogaus kūno smūgį į priekines sėdynes ar šonines dureles.

Už pagalvės suveikimą yra atsakingas atskiras procesorius, renkantis informaciją iš įvairiausių daviklių, pavyzdžiui, nustatančių, ar ant galinės sėdynės kas nors apskritai sėdi, ar yra pritvirtinta vaikiška kėdutė.

Teigiama, kad pripučiamo "narvo" efektyvumas yra toks pat didelis tiek šoninio, tiek priekinio smūgio atveju.

Ar kada nors šis išradimas pasirodys serijiniuose automobiliuose, koncerno atstovai kol kas nepraneša.

Šiuo metu kai kuriuose "Ford" modeliuose ("Mondeo" ir "Explorer") gale sėdinčius keleivius saugos patobulinti diržai - su oro pagalvėmis, sumažinančiomis neigiamą tų diržų poveikį krūtinės ląstai.

O štai "Volvo", atrodo, galvoja, kad jų modeliais besinaudojančių žmonių saugumas jau yra aukšto lygio, tad atėjo laikas jiems suteikti daugiau komforto.

 

NARVAS. "Ford" užpatentuota naujoviška oro saugos pagalvė. KOMFORTAS tiesiog spinduliuoja "Volvo" dizainerių vizijose.

Balandį vykusiame tarptautiniame Pekino autosalone švedų kompanija pristatė naujos kartos sedane S90 įgyvendintą prabangaus interjero viziją, pavadintą "Excellence Interior Concept".

Svarbiausia koncepcinio salono ypatybė - daugybė erdvių įvairiausiems aksesuarams ir keleiviams skirti ekranai. Įprastos priekinės sėdynės nėra. Vietoje jos - batų dėžė, ant kurios galima pasidėti kojas arba pritvirtinti vaikišką kėdutę.

Prie dėžės tvirtinasi sensorinis ekranas, išlendantis paspaudus mygtuką. Multimedijos sistema turi vaizdo serviso "Netflix" priedą, keleiviams leidžiantį mėgautis naujausiais serialais.

Galinė sėdynė atskirta pusiau šaldytuvu su dėklais puodeliams ir atlenkiamais staliukais. Čia sumontuota ir atskira išlendanti planšetė, kuria valdoma visa multimedijos ir klimato kontrolės įranga.

Be visa kita, aksesuarų sąraše - du krištoliniai bokalai.

Panašią viziją, pavadintą "Lounge Console", prieš metus "Volvo" pristatė visureigį XC90, tik ten vietoje batų dėžės ir liečiamojo ekrano buvo dėžė sauskelnėms, ant kurios tvirtinosi vaikiška kėdutė. Taip pat čia buvo atlenkiamas makiažo staliukas su veidrodžiu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder