"Ford" neperkels "Lincoln" gamybos į Meksiką

"Ford" neperkels "Lincoln" gamybos į Meksiką

Išrinktasis Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pranešė, kad "Ford Motor" valdybos pirmininkas Bilas Fordas (Bill Ford) jam sakė, jog bendrovė neperkels savo gamyklos iš Kentukio į Meksiką, tačiau "Ford" patikslino sakiusi, kad jos tikslas - išlaikyti gamybą JAV. Apie tai praneša "Reuters".

Ketvirtadienį D. Trampas savo "Twitter" paskyroje parašė: "Ilgai dirbau su Bilu Fordu, kad "Lincoln" gamykla liktų Kentukyje. Esu skolingas didingai Kentukio valstijai už tikėjimą manimi! Jie paliks "Lincoln" Kentukyje - jokios Meksikos".

Tačiau "Ford" atkakliai tvirtina, kad neplanuoja uždaryti nė vienos gamyklos Jungtinėse Valstijose ir tikriausiai net negalėtų taip pasielgti, nes yra pasirašiusi iki 2019 m. galiojančią sutartį su Automobilių pramonės darbininkų profsąjunga.

Tai ne primas kartas, kai D. Trampo komentarai apie "Ford" veiklą kelia įtarimų. Praėjusiais metais jis priskyrė sau nuopelnus už tai, kad automobilių gamintoja perkėlė darbus iš Meksikos į Ohajo valstiją, nors "Ford" šį sprendimą buvo priėmusi jau 2011 m. - gerokai anksčiau, nei D. Trampas balotiravosi į prezidentus.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder