"Ford“ Lietuvoje pristato bioetanoliu varomus modelius

"Ford“ Lietuvoje pristato bioetanoliu varomus modelius

Nuolat kylant degalų kainoms, vis dažniau diskutuojant apie aplinkosaugą ir ribotų išteklių naudojimą, automobilių pramonėje sparčiai vystomi alternatyvaus transporto projektai.

Vienas iš tokių – bioetanoliu varomi automobiliai. Tokį kurą naudojančius modelius "Ford“ atvežė ir į Lietuvą.

Bioetanolis gaminamas iš augalinės kilmės produkcijos, o tai reiškia, kad augalai naudoja tą patį anglies dvideginį iš aplinkos, kuris išskiriamas variklio degimo metu. Tokiu būdu vyksta ciklas, nekenkiantis aplinkai: kiek CO2 automobiliai išmeta į aplinką, tiek augalai panaudoja.

Bioetanolio naudojimas ir "Ford Flexifuel” technologijos leidžia sumažinti CO2 emisiją nuo 30 iki 80 proc. viso automobilio eksploatavimo laikotarpiu. Tuo pačiu, ši sistema nesumažina automobilio techninių galimybių ar vairavimo kokybės.

Degalus E85 sudaro 85 proc. bioetanolio ir 15 proc. benzino. Automobiliai yra pritaikyti važiuoti tiek varomi gryno benzino, tiek E85 mišinio.

[BANERIS]Keturi esminiai įprasto benzininio variklio pakeitimai, kad automobilis galėtų važiuoti varomas bioetanoliu E85: vožtuvų lizdai pagaminti iš ypač atsparios medžiagos, kuro sudedamosios dalys yra atsparios bioetanoliui, kuro siurbliai ir purkštukai yra labiau išsiplečiantys (palyginti su įrengtais standartiniuose varikliuose), kad susidorotų su didesniais degalų srautais ir variklio valdymo modulis yra aprūpintas kintamos uždegimo kontrolės sistemos, kuri automatiškai prisitaiko prie bioetanolio ir benzino, esančio degalų bake santykio.

Per metus "Ford“ Europoje parduoda apie 20 000 "Flexifuel“ modelių. Šiandien "Ford Flexifuel“ gamą  sudaro "Focus“, C-MAX, "Mondeo“, S-MAX bei "Galaxy“. Šiuo metu "Ford Flexifuel“ modeliai parduodami 17-oje Europos rinkų, o didžiausią paklausą turi Švedijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Ispanijoje ir Prancūzijoje. Pavyzdžiui, Švedijoje šiuo metu parduota apie 50 000 "Ford Flexifuel“ modelių.

Lietuvoje populiariausios markės benzino A95 kainoms šoktelėjus virš 4 Lt už litrą, alternatyvūs degalai - bioetanolis - tekainuoja 2,95 Lt už litrą. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder