"Fiat" vėl nori "Opelio"?

"Fiat" vėl nori "Opelio"?

Automobilių pramonės analitikai vėl turi apie ką pasikalbėti - paskelbta, jog italų koncernas "Fiat" iš "General Motors" (GM) nori pirkti finansinių sunkumų slegiamą "Opel" markę.

Vakarų dienraščių teigimu, "Fiat" vadovas Sergio Marchionne GM koncernui ruošia pasiūlymą pirkti vienus nuostolius amerikiečiams nešančią Vokietijos kompaniją.

Pažymima, jog italai nori "Opel" įsigyti už įmanomai mažiausią kainą, tačiau nepatikslinama, kokią. Italų leidinio "Il Sole-24 Ore" teigimu, "Fiat" įsigyti "Opel" ketina "praktiškai už dyką".

Omenyje turint "Opel" nuostolingumą, vokiečių kompanijos kaina galėtų būti simbolinė, pvz., 1 euras.

GM atstovai tokias kalbas paneigė pareiškęs, kad amerikiečių koncernas "yra absoliučiai ištikimas "Opeliui" - esą ši markė yra pasaulinio GM koncerno verslo dalis ir "užima gyvybiškai svarbią vietą būsimoje GM sėkmėje Europos rinkoje".

Be to, priminta, kad GM su "PSA Peugeot Citroen" koncernu yra sudariusi bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią prancūzai su "Opel" specialistais kurs bendras automobilių, pavyzdžiui, "Opel Zafira" ir "Citroen C5", platformas ir kitus techninius mazgus.

Spėjama, jog kita tokios pozicijos priežastis - "Chrysler" priklausymas "Fiat" koncernui. Esą įsigiję "Opel" markę italai panaudotų GM technologijas prieš juos pačius JAV rinkoje - naujų "Chrysler" modelių pavidalu.

Neseniai ekspertai paskaičiavo, kad per paskutinius 12 metų GM Europoje prarado 16 mlrd. dolerių ir iki 2021-ųjų praras dar 12,3 mlrd., jei neparduos "Opel" kompanijos. Jų teigimu, Senojo žemyno rinkoje amerikiečių koncernas turėtų pasilikti tik "Chevrolet" markę, nes esą geriau turėti 3 proc. rinkos ir būti pelningam nei valdyti 8 proc., tačiau nuostolingai.

Priminsime, kad 2009-aisiais "Fiat" jau bandė įsigyti "Opel" iš GM. Tada į vokiečių markę pretendavo ir Kinijos kompanija "Beijing", ir Rusijos "Sberbank" bei Kanados "Magna" automobilių galių gamintojos aljansas, tačiau amerikiečiai atsisakė parduoti "Opel" akcijas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder