"Fiat" vadovui automobilių rinkos situacija Europoje džiugesio nekelia

"Fiat" vadovui automobilių rinkos situacija Europoje džiugesio nekelia

Automobilių gamintojų grupės "Fiat Chrysler" vadovas nurodo, kad JAV automobilių gamintojos "Ford" vadovo žodžiai apie prognozuojamą mažesnį, nei tikėtasi, bendrovės pelną sukėlė nerimą visame sektoriuje. Apie tai praneša BBC. Dar pirmadienį, po to kai JAV milžinė įspėjo apie nuostolius savo Europos padaliniuose, smuko "Ford" akcijų kaina.

"Dar nesame atsitokėję dėl "Ford" (vadovo) pateiktos prognozės", - teigia "Fiat" ir "Chrysler" generalinis direktorius Serdžijus Markijonė (Sergio Marchionne), kalbėdamas žurnalistams Paryžiaus automobilių parodoje. Beje, jis pritaria, kad "Europos (transporto sektoriuje) problemos vis dar nesibaigė".

Pareigūnas nurodo niekada tvirtai ir netikėjęs skelbiamu Europos regiono ekonomikos atsigavimo stiprumu. Prancūzijoje ir Vokietijoje vis dar nesutariama dėl kai kurių ūkio reformų, o "kol nebus vieningos nuomonės dėl vykdytinų reformų, automobilių gamintojų laukia užsitęsęs silpnos ar nestabilios paklausos laikotarpis".

Pirmadienį "Ford" pareiškė, kad jos padaliniai Europoje šiais metais praras apie 1,2 mlrd. JAV dolerių, tuo tarpu 2015 metais nuostoliai turėtų sudaryti apie 250 mln. JAV dolerių. Tiesa, po trejų nuostolingų metų Europos "Ford" padaliniai turėtų vėl tapti pelningi.

Taip pat ir S. Markijonė teigia, kad Europoje "blogiausia - jau praeityje", tačiau 2015 metais bendrosios parduotų automobilių apimtys bus panašios kaip ir šiais metais. Neigiamai pardavimus veiks ir smukusi paklausa Rusijoje. Vis dėlto pareigūnas prognozuoja, kad įtampa dėl Ukrainos išsispręs, nes situacijai nepakitus padariniai gali būti "labai nemalonūs".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder