ES pareigūnai: "dar anksti" pradėti tyrimą dėl VW skandalo

ES pareigūnai: "dar anksti" pradėti tyrimą dėl VW skandalo

Europos Sąjungos (ES) pareigūnai antradienį pareiškė, kad dar anksti pradėti tyrimą Europoje, ar "Volkswagen" sukčiavo atliekant automobilių taršos matavimo testus. Toks komentaras iš regiono valdžios atstovų lūpų pasigirdo po Jungtinėse Valstijose atskleistų šokiruojančių koncerno manipuliacijų. Apie tai praneša "EUbusiness".

"Mes į incidentą žvelgiame labai rimtai", - sakė Europos Komisijos atstovė spaudai Liucija Kodet (Lucia Caudet) naujienų agentūrai AFP. Pareigūnė pridūrė, kad Briuselis jau susisiekė su "Volkswagen" ir JAV reguliavimo institucijų atstovais.

"Tyrimai vykdomi pačioje "Volkswagen", taip pat JAV ir Vokietijoje. Taigi dar anksti komentuoti, ar bus nedelsiant imtasi kokių specifinių tiriamųjų priemonių ir Europoje, taip pat ar (apima skandalas) "Volkswagen" ir Europoje parduotus automobilius", - teigia L. Kodet.

Vis dėlto Prancūzijos finansų ministras Mišelis Sapinas (Michel Sapin) antradienį pareiškė, kad visose Europos šalyse būtina atlikti Europos automobilių gamintojų patikrinimą, susijusį su automobilių atitikimu ekologiniams standartams. Toks M. Sapino pareiškimas nuskambėjo po to, kai "Volkswagen" koncernas pripažino manipuliavęs dyzeliniais varikliais varomų automobilių testų rezultatais JAV.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder