"Ekologiška" lengvata nėra kam naudotis

"Ekologiška" lengvata nėra kam naudotis

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komitete Transporto poskyrio vedėjas Rimantas Mockus pasiūlė vietinės rinkliavos automobiliams statyti ir leidimų išdavimo tvarką, priimtą 2009 metais, šiek tiek pakeisti.

Siūloma įvesti lengvatą - išduoti leidimus, leidžiančius nemokamai apmokestintose vietose statyti ekologiškus automobilius.

Toks pasiūlymas, pasak R. Mockaus, atsirado mero pavedimu. Tačiau miesto vadovas Vytautas Grubliauskas siūlė šią tvarką taikyti ir hibridiniams t. y., ir elektra, ir kuru (benzinu arba dyzelinu) varomiems automobiliams. Vis dėlto, Transporto skyriaus pasiūlymu, šį punktą, atsižvelgiant į Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą, reikėtų taikyti tik visiškai ekologiškiems automobiliams, t. y. varomiems tik elektra.

Tiesa, pasak klausimo pristačiusiojo, VĮ "Regitra" duomenimis, uostamiestyje nėra nė vieno visiškai ekologiško, tik elektra varomo, automobilio. Gerai pagalvojus, tokių ir visoje Lietuvoje yra vos keli. O štai hibridinių automobilių Klaipėdoje skaičiuojama per 160.

Kadangi uostamiestyje nėra nė vieno visiškai ekologiško automobilio, Miesto ūkio komiteto nariai vienbalsiai pritarė tokios lengvatos suteikimui.

Tik paprašyta rengėjų vystant projektą toliau apgalvoti ir tai, kaip apie tokias lengvatas bus pranešama miesto svečiams - ženklais ar kaip kitaip.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder