Eismo saugumas: siūloma pakelti amžiaus cenzą pradedantiesiems vairuotojams

Eismo saugumas: siūloma pakelti amžiaus cenzą pradedantiesiems vairuotojams

Siekiant užtikrinti eismo saugumą, siūloma padidinti reikalavimus pradedantiesiems vairuoti transporto priemones.

Tai numatantį Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Julius Dautartas.

Pagal siūloma projektą, minimalus amžius, nuo kurio leidžiama įgyti teisę vairuoti automobilius, jų junginius su priekabomis, motociklus bei mopedus ir galima išduoti vairuotojo pažymėjimus, būtų 18 metų.

Šiuo metu Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatyta, kad galima išduoti vairuotojo pažymėjimus ir leidžiama vairuoti nuo 15 metų AM kategorijos - mopedus ir lengvuosius keturračius motociklus, nuo 16 metų - A1 kategorijos - motociklus, kurių variklio darbinis tūris didesnis kaip 50 kub. cm. Taip pat nuo 16 metų leidžiama vairuoti B1 kategorijos - triračius ar keturračius motociklus.

Įstatymo projektu siekiama sumažinti į nepatikimų saugiai dalyvauti kelių eisme "rizikos grupę" patenkančių asmenų skaičių. Siekiama, kad pradedantieji vairuotojai būtų subrendę, tinkamai pasirengę vairuoti transporto priemonę, nepažeidinėtų eismo taisyklių ir saugiai dalyvautų kelių eisme.

Iki šio įstatymo įsigaliojimo siūloma Vyriausybei ar jos įgaliotai institucijai nustatyti apribojimus nepilnamečiams, jau įsigijusiems teisę vairuoti AM, A1 ar B1 kategorijų transporto priemones, kol jiems sukaks šiame įstatyme vairavimui nustatytas minimalus amžius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder