Egidijus Skrodenis: tikslas - kad 2050 m. keliuose nežūtų nei vienas žmogus

Egidijus Skrodenis: tikslas - kad 2050 m. keliuose nežūtų nei vienas žmogus

Siekiant sumažinti skaudžių nelaimių keliuose nuo 2006 metų Lietuvoje pavyko pasiekti pakankamai gerų rezultatų, kuomet 2006 metais buvo žuvę 760 žmonių, o 2015 metais - tik 241 žmogus.

Trečiadienį Lietuvoje minint Saugaus eismo dieną tokią statistiką spaudos konferencijoje Seime pateikė Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Egidijus Skrodenis.

"Tai yra daugiau nei 3 kartus mažiau žuvusiųjų keliuose, išgelbėta daugybė gyvybių. 2010 metais Lietuva yra gavusi ES apdovanojimą už šituos rezultatus, tačiau kaip bebūtų 241 žmogus, kurį praranda artimieji, tai yra didžiulis skaičius, mes norėtume ateityje visi kartu matyti nulį. 2050 metais ES tikslas yra, kad ES keliuose nežūtų nei vienas žmogus ir mes to tikrai turime siekti", - sakė E. Skrodenis.

Kalbėdamas apie Kelių direkcijos indėlį mažinant avaringumą, jis sakė, kad pirmiausia didžiulis efektas buvo pasiektas įrengiant inžinerines eismo saugumo priemones. Pasak E. Skrodenio, per metus yra įrengiama ne mažiau kaip 100 greičio mažinimo priemonių, greičio mažinimo kalnelių, kitų priemonių, kurios padeda sumažinti greitį ir tai padeda išvengti skaudžių eismo įvykių, yra įdiegiamos žiedinės sankryžos, kurios avaringumą sankryžose sumažina daugybę kartu.

Kelių direkcijos vadovas sakė, kad prie avaringumo mažinimo prisideda pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimas, švietėjiška veikla, vaikų ugdymas.

"Praėjusieji metai buvo pirmieji metai, kuomet nei vienas vaikas nenukentėjo keliuose dėl savo blogo poelgio", - pažymėjo E. Skrodenis.

Saugaus eismo diena Lietuvoje minima nuo 2006 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder