Dviratininką autobusu taranavęs vairuotojas sėdo už grotų (video)

Dviratininką autobusu taranavęs vairuotojas sėdo už grotų (video)

Didžiojoje Britanijoje maršrutinio autobuso vairuotojas, transporto priemonę panaudojęs „kaip ginklą“, nuteistas kalėti 17 mėnesių. Tokios bausmės vyras susilaukė už tai, kad gatvėje specialiai partrenkė keliu važiavusį dviratininką.

Bristolio miesto stebėjimo kameros užfiksavo, kad vairuotojas Gavinas Hillas, lenkdamas priekyje jo dviračiu važiavusį Phillipą Meadą, staigiai pasuko vairą ir partrenkė dviratininką. Bristolio teismas miesto maršrutinio autobuso vairuotoją nuteisė už pavojingą vairavimą ir sunkų kūno sužalojimą. Per incidentą 43 metų dviratininkui lūžo kairė ranka ir koja. Jai gydyti prireikė specialių plokštelių.

Skelbdamas nuosprendį 29-erių metų G.Hillui teisėjas Markas Hortonas pabrėžė, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas: „Tai buvo užpuolimas, jūs specialiai vairavote pavojingai. Jūs autobusą panaudojote kaip ginklą dviratininkui įbauginti ir jūs jį partrenkėte“. G.Hillui buvo atimta teisė vairuoti transporto priemonę 2,5 metų. Be to, jam reikės perlaikyti vairavimo egzaminą.

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip autobuso vairuotojas atliko staigų manevrą, pradėjo lenkti priekyje jo važiavusį dviratininką ir nepabaigęs lenkimo manevro, pasuko autobuso vairą į dviratininką. Dviejų vaikų tėvas buvo nublokštas ant žemės. Įvykio vietoje greit susirinko daugybė žmonių.

Autobuso vairuotojas taranavo dviratininką

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder