Dubajaus policija greita. Ir turtinga

Dubajaus policija greita. Ir turtinga

Sakote, tik kolekcininkai milijonieriai gali pasigirti brangiausiais ir galingiausiais automobilių modeliais? Nebūtinai, - byloja Dubajaus, didžiausio Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) miesto, policijos garažo vaizdelis.

"Mercedes-Benz SL 63 AMG" (537 AG, 100 km/h greitis - per 4,3 sek.), "Audi R8" (550 AG, 100 km/h - 3,9 sek.), "Nissan GT-R" (550 AG, 100 km/h - 2,9 sek.). Tai - ne iš pažeidėjų konfiskuotos mašinos. Tai - tarnybiniai Dubajaus policininkų automobiliai, kaip ir pridera, paženklinti lipdukais, švyturėliais ir kitais privalomais atributais.

Tačiau išvardinti greitkelių monstrai - anaiptol ne prabangiausias arabų policininkų transportas. Šiais metais Dubajaus patruliai darbui gavo tokius superautomobilius, kurių galėtų pavydėti ir kolekcininkai milijonieriai.

Prieš kelias savaites kartu su minėta trijule jų garažą papildė tiesiai iš Dubajaus autosalono atvežtas koncepcinis "Brabus B637-700 Widestar", sukurtas "Mercedes-Benz G63 AMG" pagrindu su 5,5 l motoru, kurio galia padidinta iki 700 "arklių". "Šimtą" visureigis su 23 colių ratlankiais pasiekia per 4,9 sek.

Dubajaus pareigūnų aistra kolekcionuoti suvešėjo balandį, kuomet jie įsigijo patrulinį "Lamborghini Aventador" su 6,5 l 700 AG motoru, 100 km/h greitį leidžiančiu pasiekti per 2,9 sek.

Matyt, to pasirodė maža, tad pagalbon gaudant ne prastesnėmis mašinomis šalies autostradomis lakstančius arabų šeichus ir vaikus pasitelktas "Ferrari FF".

Tuo viskas nesibaigė, ir vasarą policininkai gavo ne tik "kuklius" "BMW M6 Gran Coupe" ir "Chevrolet Camaro", "tiuninguotą" "Ford Mustang" bei "Mercedes-Benz SLS AMG" su "Bentley Continental GT", tačiau ir itin retą "Aston Martin One-77" (iš viso bus pagaminti tik 77 egzemplioriai) bei kone galingiausią pasaulyje serijinį "hiperautomobilį" "Bugatti Veyron".

Tad neseniai pasirodę pranešimai, kad Dubajaus policija svarsto galimybę įsigyti partiją subkompaktinių elektromobilių "Renault Twizy" nuskambėjo kaip pokštas. Nors ką gali žinoti - patruliavimui miesto centre 100 km atstumą vienu įkrovimu galintys įveikti 20 AG mažyliai gal ir būtų naudingi.

Šiaip ar taip, kitoms specialiosioms Dubajaus tarnyboms iki policininkų dar toli. Nors pastangos vytis kolegas jau dedamos. Štai Dubajaus priešgaisrinė tarnyba paskelbė įsigijusi 2014 metų modelių eilės "Chevrolet Corvette Stingray". Kam jis ugniagesiams, kol kas neaišku - gali būti, kad sportinis bus naudojama tik įvairiuose šou.

O štai Jungtinės Valstijos, atrodytų, irgi turtinga šalis, bet aiškėja, kad ne tiek, kaip JAE. Indianos valstijoje esančio nedidelio Naitstauno miesto policijos šefas Denis Beikeris (Danny Baker) nusprendė patrulinei mašinai uždirbti originaliu būdu - ant savęs demonstruodamas elektrošoko prietaiso, naudojamo sulaikant nusikaltėlius, veikimą - 50 000 voltų smūgį.

"Gėda, kad pinigus tarnybiniam automobiliui turime rinkti panašiais būdais. Tačiau su provincijos biudžetu kitos išeities nėra", - konstatavo 63 metų pareigūnas.

Prieš penkerius metus 4 vaikų tėvas ir 16 anūkų senelis D. Beikeris, demonstruodamas elektrošoko poveikį, policijos reikmėms surinko 500 dolerių, dabar jis tikisi gauti 9 tūkst. dolerių tam, kad galėtų bent metams lizingo būdu išsinuomoti visureigį.

GARAŽAS. Pasak Denio Beikerio, šiuo metu Naitstauno policija turi keturis patrulinius automobilius, tačiau veikia tik vienas - 2006-ųjų laidos "Ford Crown Victoria", nuvažiavęs 67 tūkst. mylių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder