"Drifto" čempionatui Klaipėdoje - nauja vieta

"Drifto" čempionatui Klaipėdoje - nauja vieta

Klaipėdoje liepos 3-4 dienomis turėsiančio įvykti Rytų Europos "drifto" čempionato antrojo etapo "iDrift Klaipėda City" likimas kol kas neaiškus.

Edmundas Dargis, automobilių sporto renginių organizatorius, pateikė prašymą Klaipėdos miesto savivaldybei leisti organizuoti renginį viešoje vietoje uostamiestyje. Planuojamas renginys - Rytų Europos šoninio slydimo čempionato II etapas "iDrift Klaipėda City" yra didžiausios kada nors rengtos automobilių rungtynės Klaipėdoje.

Pasak E. Dargio, lenktynės turėtų pritraukti daug žiūrovų ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš kitų Lietuvos bei kaimyninių šalių miestų.

Organizatorius taip pat tikisi, jog minėtas renginys į automobilių sportą pritrauks daugiau jaunimo, padidins šios sporto šakos populiarumą ir padės formuoti teigiamą miesto bei rajono bendrijų gyventojų nuomonę apie automobilių sportą bei jo reikalingumą. Renginys skirtas 10-60 metų žiūrovams, jų numatoma sulaukti apie tris tūkstančius, lenktynininkų - apie 40.

Nors, pasak savivaldybės atstovų, renginys yra įdomus, kol kas leidimo jį organizuoti miestas išduoti negali. E. Dargio siūloma lenktynių trasos vieta - kelio atkarpa nuo S. Daukanto ir Priestočio gatvių sankryžos iki Mokyklos gatvės viaduko pradžios, anot savivaldybės, tokiam renginiui nėra tinkama.

Šioje 600 metrų ilgio atkarpoje reikėtų uždaryti eismą nuo liepos 2 d. 19 val. iki liepos 5 d. 6val. ryto tam, kad būtų galimybė pasiruošti lenktynėms, susivežti apsaugines tvoras, surengti treniruotes bei varžybas, sutvarkyti aplinką po jų. Tačiau dvi dienas užtverta kelio atkarpa sudarytų daug nepatogumų miesto gyventojams, reikėtų perkelti 15-ojo autobuso maršrutą, be to, renginys keltų pavojų, teigė policijos atstovai.

Taip pat buvo paminėta, jog E. Dargis turi suderinti renginio nuostatus su Automobilių sporto federacija. Tą organizatorius pažadėjo įvykdyti.

Savivaldybės atstovai siūlė "iDrift Klaipėda City" rengėjui alternatyvias vietas, kur galima būtų pravesti šį renginį. Tačiau pasiūlytos vietos, pavyzdžiui, aviaeskadrilė arba asfaltuota aikštelė II Melnragėje, prie vadinamojo invalidų pliažo, pasak E. Dargio, neturi tinkamos "driftui" kelio dangos, šios aikštelės per mažos.

Buvo pasiūlyta ir automobilių stovėjimo aikštelė prie prekybos centro BIG, tačiau ir šios minties atsisakyta - varžybos trukdytų šalia gyvenantiems žmonėms, be to, aikštelė nėra tinkama trasos konfigūracijai.

Galiausiai savivaldybės atstovai organizatoriui pasiūlė lenktynes organizuoti Laisvojoje ekonominėje zonoje, Pramonės gatvėje. Pasak E. Dargio, jis pusę metų Klaipėdoje ieškojo tinkamos vietos šoninio slydimo lenktynėms. Vieną jų buvo radęs ir LEZ, tačiau iškilusios problemos paragino organizatorių ieškotis kitos vietos. Klaipėdos miesto savivaldybė pasiūlė savo pagalbą derinant klausimus dėl renginio perkėlimo į Pramonės gatvę.

"iDrift Klaipėda City" organizatorius įsipareigoja apdrausti renginį draudimo kompanijoje, prisiimti pilną atsakomybę už nelaimingus atsitikimus renginio metu, pilnai atsakyti už priešgaisrinę ir medicininę priežiūrą.

Rengėjas taip pat įsipareigoja atitverti lenktynių trasą betoniniais atitvarais ir ypatingą dėmesį skirti visų lenktynėse dalyvaujančių saugumui.

"Dedu dideles pastangas, nes noriu, kad į Klaipėdą grįžtų automobilių sportas", - teigė E. Dargis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder