Daugiau pajamų nuo akcizo už degalus kelių priežiūrai neduota

Daugiau pajamų nuo akcizo už degalus kelių priežiūrai neduota

Susisiekimo ministerijos siūlymui 65 proc. pajamų, gautų už degalų akcizą, skirti keliams pirmadienį nepritarė Vyriausybė. Prie šio klausimo ketinama sugrįžti rugsėjį.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus Skirmanto Skrinsko teigimu, 1 proc. sudaro apie 18 mln. litų, per penkerius metus per 3 mlrd. litų buvo nurėžta nuo Kelių priežiūros plėtros programos, kas atsispindi Lietuvos keliuose ir miestuose, ypač didelė grėsmė krašto ir rajoniniuose keliuose.

"Tai kuo greičiau 65 proc. bus atstatyti - iš tikrųjų ir 70 proc., ir 80 proc. būtų reikalingi - kadangi reikėtų išgelbėti tuos kelius, kurie yra", - po Vyriausybės pasitarimo sakė S. Skrinskas ir ragino imtis ryžtingų veiksmų, siekiant išgelbėti valstybės turtą.

Skaičiuojama, kad gerai kelio būklei reiktų pajamas, gautas už degalų akcizą, padidinti iki 80 proc.

"Ilgalaikėje perspektyvoje taip valstybei būtų pigiau", - teigė Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas.

Pasak Premjero Algirdo Butkevičiaus, kitąmet valstybės išlaidas numato Fiskalinės drausmės įstatymas.

"Turime atlikti išsamiai paskaičiavimus, kokios bus tos finansinės galimybės pirmiausia įgyvendinti mūsų darbo užmokesčio didinimo tikslus, o po to, jeigu matysime, kad yra galimybės padidinti atskaitymus Kelių priežiūros programai, tai darysime. Bet šiandien mūsų pagrindinis uždavinys yra įgyvendinti ankstesnius finansinius įsipareigojimus, kuriuos paliko buvusi Vyriausybė, o po to stengsimės pagerinti situaciją sveikatos apsaugos, švietimo sistemoje ir darbo užmokesčio didinime", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vertindamas Finansų ministerijos išvadą, kad didesnė dalis iš akcizo negalėtų būti skirta keliams, A. Butkevičius siūlė palaukti rudens, kai bus aiškūs pokyčiai ekonomikoje ir valstybės biudžeto pajamų surinkime.

"Jeigu jokių stebuklų neatsiras, savaime suprantama, liks atskaitymai tokie, kokie šiuo metu patvirtinti", - sakė Premjeras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder