Bavarija ketina paduoti "Volkswagen" į teismą

Bavarija ketina paduoti "Volkswagen" į teismą

Išmetamųjų dujų emisijos skandalo persekiojamą Vokietijos automobilių koncerną "Volkswagen" prislėgė dar vienas rūpestis. Bavarija paskelbė apie planus iš bendrovės prisiteisti 700 tūkst. eurų nuostolių, kuriuos patyrė kritus "Volkswagen" akcijų vertei.

Kitą mėnesį teisinį bylinėjimąsi pradėsianti Bavarija bus pirmoji Vokietijos federalinė žemė, nusprendusi "Volkswagen" paduoti į teismą dėl išmetamųjų dujų skandalo. Bavarijos pensijų fondas buvo įsigijęs 58 tūkst. koncerno privilegijuotų akcijų, kurios nuvertėjo paaiškėjus, kad "Volkswagen" savo automobiliuose įrengdavo dujų išmetimo duomenis klastojančią įrangą.

"Volkswagen" akcijų vertė susitraukė 40 proc., dėl to investuotojai patyrė didelių nuostolių. Bavarija siekia iš koncerno prisiteisti 700 tūkst. eurų vertės kompensaciją. Žemės finansų ministro Markuso Zioderio (Markus Söder) teigimu, koncernas nevykdė savo įsipareigojimo kuo anksčiau perspėti akcininkus apie savo vykdomą veiklą.

Nors Bavarijos reikalaujama suma ir nėra labai didelė, "Volkswagen" gali iškilti pavojus. Jeigu teismo procesas baigsis Bavarijos naudai, bus sukurtas precedentas, kuriuo galės pasinaudoti ir kiti bendrovės akcininkai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder