Automobilių savininkus ragina neprarasti budrumo

Automobilių savininkus ragina neprarasti budrumo

Klaipėdietis Tomas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) liko tiesiog apstulbęs pirmadienio rytą, kai susiruošė į mokyklą nuvežti savo vaiką. Jis teigė, kad bevažiuojant nukrito automobilio posparnis. Išvydęs incidento priežastį vyras kreipėsi į policiją.

Klaipėdos apskrities policija pranešė, kad gruodžio 2 dieną ryte buvo apgadinti automobilio abu priekiniai sparnai, subraižytas bamperis. Žalą savininkas įvertino apie 1 tūkst. eurų. Pradėtas turto sunaikinimo tyrimas.

Dienraščiui Tomas pasakojo turintis "Mercedes-Benz S320" modelio automobilį, pagamintą dar 2000 metais.

"Mano automobilio vieno šviestuvo kaina siekia nuo 250 eurų. Spėju, kad vagys atsuko posparnį, bet nespėjo nuimti šviestuvo. Gal kažkas patrukdė? Tai įvyko naktį. O ryte skubėdamas vežti sūnų į mokyklą pastebėjau, kad nukrito vienas posparnis. Gerai, kad jis plastmasinis, nesutraiškiau", - dėstė į redakciją paskambinęs klaipėdietis.

Žvejybos uosto rajone gyvenantis vyras tikino norintis įspėti kitus labiau atkreipti dėmesį į automobilių saugumą.

"Kol žmogaus nepaliečia nelaimė, tol nepastebi. Tačiau atkreipęs dėmesį staiga išgirsti, kad panašūs dalykai vyksta ir Panevėžyje - čia taip pat buvo nusuktas automobilio šviestuvas. Vagys nusitaiko į retus dalykus, pavyzdžiui, nuima brangius vairus. Mano automobilio dešinės pusės lempa pakeista - ji reta, vienetinė. Ji pati sureguliuoja sau šviesą. Tai ypatingas žibintas. Gal dėl to ir atkreipė dėmesį?" - svarstė Tomas.

"Visų pirma, atkreipiame dėmesį, kad, norint apsaugoti savo turtą (šiuo atveju automobilį), reiktų jį apdrausti, jeigu yra galimybė, automobilį laikyti tokiose vietose, kur yra įrengtos saugojimo aikštelės, arba vietose, kur yra įrengtos vaizdo kameros", - apie tai, kaip saugotis vagišių, komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Bekėžienė.

Ji dėstė, kad jei vairuotojas automobilį palieka gyvenamosios vietos aikštelėje, vertėtų pasidomėti, ar šalia yra veikianti saugios kaimynystės grupė (SKG).

Anot jos, reikėtų susisiekti su SKG pirmininku ir nelaimės atveju informuoti apie įvykusį incidentą, kad SKG pirmininkas įspėtų gyventojus ir jie taip pat atkreiptų dėmesį į pastebėtus įtartinus asmenis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder