Automobilių mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus

Automobilių mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus

Valdantieji atsisako siūlymo apmokestinti automobilius. Privatiems asmenims šio mokesčio mokėti neteks, trečiadienį pareiškė premjeras Algirdas Butkevičius. Pasak jo, automobilių apmokestinimas tebuvęs siūlymas, o ne politinis sprendimas.

"Nėra politinio sprendimo šituo klausimu ir, manau, (ne tik manau, bet galiu garantuoti), kad automobilių mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus", - trečiadienį Seime žurnalistams sakė jis.

Automobilių apmokestinimas buvo vienas iš siūlymų sumažintoms per 2008 m. krizę pensijoms kompensuoti.

"Kompensuosime pinigais, iš ekonomikos augimo", - klausiamas, iš kokių šaltinių kompensuos pensijas, atsakė A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, diskusija dėl automobilių apmokestinimo jau nebevyksta. Tiesa, sutarimas, kad automobilių mokesčio nebus, nepriimtas.

"Mes matome, girdime, ką kalba politikai, matome visuomenės reakciją ir labai buvo skaudu girdėti, kada pateiki įstatymo projektus, arba idėją pateikia komisija visuomenei kaip diskusiją, ir būna tam tikra kritikos lavina. Jeigu įstatymo projektai iš karto atnešami į Seimą, būna aiškinama, kad su visuomene nediskutuojama, visuomenės nuomonė nesvarbi. Mes esame atvira Vyriausybė, koalicija atvirai bendrauja su visuomene ir nori išgirsti jos nuomonę", - teigė Ministras Pirmininkas. Pasak premjero, kol kas nėra kitų pasiūlymų dėl pensijų kompensavimo. Ta esą bus daroma iš ekonomikos prieaugio.

"Papildomos gaunamos pajamos bus skiriamos gyvenimui į praeitį", - sakė A. Butkevičius.

Kaip sumažintų pensijų kompensavimo šaltinis įvardijamas ir akcizo didinimas alkoholiui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder