Automobilių gamintojai ieško alternatyvų britiškam plienui

Automobilių gamintojai ieško alternatyvų britiškam plienui

Didžiosios Britanijos automobilių gamintojai planuoja daugiau plieno įsivežti iš žemyninės Europos. Dėl šios priežasties bendrovei "Tata Steel" kyla vis didesnis spaudimas užsitikrinti pirkėjus savo finansinių problemų patiriančioms plieno gamykloms iki šios praras savo klientus. Apie tai praneša "Reuters".

Indijos "Tata Steel" svarsto kelis rimtus pasiūlymus - ji apie savo verslo Britanijoje pardavimą paskelbė dar kovo mėnesį. Taip mėginama kompensuoti didžiulius nuostolius, susidariusius dėl pakilusių išlaidų, nusilpusių rinkų ir atpigusio iš Kinijos importuojamo plieno.

Automobilių gamintojai, sudarantys maždaug 60 proc. "Tata" klientų Didžiojoje Britanijoje, jau teigia ieškantys alternatyvių jų gamyboje itin reikalingo plieno šaltinių.

"Jeigu "Tata" (planai) nepavyktų, mūsų pirkimo padaliniai jau pradėjo alternatyvių šaltinių Europoje paieškas", - kalbėjo "General Motors" priklausančios "Vauxhall" atstovas spaudai.

Įmonė gauna 60 proc. sunaudojamo plieno Didžiojoje Britanijoje. "Vauxhall" ir kitos penkios šalies automobilių gamintojos pagamina beveik 99 proc. visoje Britanijoje pernai surinktų transporto priemonių (1,6 mln. automobilių).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder