Automobilių atšaukimai užklupo JAV

Automobilių atšaukimai užklupo JAV

Nelaimingi automobilių gamintojams metai, prasidėję nuo masinio milijonų "Toyota“ ir "Lexus“ modelių atšaukimo, tęsiasi. Šįkart apie techninius defektus pranešė "Infiniti“, "Acura“ ir "Hummer“ markių atstovai.

"Nissan“ valdomas prestižinių automobilių gamintojas "Infiniti“ pareiškė JAV rinkoje atšaukiantis 134 215 egzempliorių G35. Serviso kampanija palies kupė, pagamintus nuo 2004 m. balandžio 1-osios iki 2007 metų kovo 30-osios, bei sedanus, nuo konvejerio nuriedėjusius tarp 2004 m. kovo 29 d. ir 2006 m. rugpjūčio 25 d.

Atšaukimo priežastis – gedimas priekinio keleivio sėdynės daviklių sistemoje. Nustatyta, jog trūkinėja diržų įtempimo daviklio bei keleivio sėdėjimo daviklio ryšys. Dėl defekto avarijos atveju gali neišsiskleisti oro saugos pagalvė.

"Infiniti“ atstovų teigimu, iki šiol tokių atvejų užfiksuota nebuvo.

Beje, prieš dvejus metus japonai dėl tos pačios priežasties jau atšaukė G35 modelius, pagamintus 2007 ir 2008 metais. Tąkart į servisus kreiptis priversti buvo ir "Infiniti EX35”, “Nissan Altima”, 350Z, “Murano” bei ”Rogue” modelių savininkai.

O “Honda” koncernui priklausanti “Acura” kompanija, gaminanti priestižinės klasės automobilius JAV rinkai, pranešė aptikusi defektą sedano TSX vairo mechanizme, tiksliau, jo stiprintuve. Kompanija pranešė, kad į servisus kreiptis turėtų 2004-2008 metais pagamintų sedanų savininkai. Jų mašinose bus pakeista stiprintuvo žarnelė, skystis ir tvirtinimo žiedas.

Pasak "Acura“ atstovų, ilgą laiką veikiant varikliui dėl aukštos temperatūros žarnoje atsiranda defektai, dėl kurių gali nutekėti skystis ir kilti gaisras.

Beje, vos prieš dvi savaites buvo atšaukti "Acura ZDX“ modeliai, pradėti gaminti praėjusių metų pabaigoje. Tiesa, iki aptinkant trūkumus spėta pagaminti vos kiek mažiau nei 2 tūkst. šio modelio egzempliorių.

Teigiama, jog surenkant konsolę salone atsiranda tikimybė, jog avarijos metu gali neišsiskleisti arba neefektyviai suveikti priekinė oro saugos pagalvė. Ši tikimybė esą atsirado ne dėl neteisingo montavimo, o dėl netinkamų medžiagų.

[BANERIS]Nuo gamybos pradžios 2009-ųjų gruodį nuo konvejerio spėjo nuriedėti 1 850 "Acura ZDX“ sportinių ketverių durelių kupė, o gedimas aptiktas maždaug 2 proc. šių automobilių.

Ir "Infiniti“, ir "Acura“ atšaukimai priskiriami itin rimtų kategorijai, vadinasiemiems "safety recall“, mat yra tiesiogiai susiję su žmonių saugumu.

Dar viena problema susijusi jau su amerikietišku gamintoju – "Hummer“. Priežastis – H3 modelyje ant kapoto nepatikimai pritvirtintas oro angos panelis. JAV nacionalinės saugaus eismo administracijos teigimu, dėl to važiuojant panelis gali tiesiog atitrūkti nuo kapoto ir gali būti pažeisti kiti tuo metu iš galo ar šalia važiuojantys automobiliai.

Dėl defekto "General Motors“ turės atšaukti 2006-2010 metais pagamintus "Hummer H3“ modelius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder