"Audi" elektromobiliai skleis kosminių laivų garsus

"Audi" elektromobiliai skleis kosminių laivų garsus

Kompanija "Audi", po kelerių metų rinkai pasiūlysianti serijinį elektromobilį, kruopščiai žiūri ne tik į technologinius sprendimus, dizainą ar medžiagų kokybę, tačiau ir į tokias subtilybes kaip automobilio garsas.

Žinia, vidaus degimo variklio neturintys elektromobiliai, važiuodami iki 25 km/h greičiu, yra praktiškai negirdimi. Tai kelia pavojų pėstiesiems, tad kai kuriose šalyse, pvz., Japonijoje ar JAV, įstatymai jau nurodo gamintojams užtikrinti, kad kiti eismo dalyviai galėtų girdėti jų link artėjančius elektromobilius.

Gamintojai savo elektra varomuose modeliuose dažniausiai naudoja vidaus degimo variklio garsą. Tačiau "Audi" inžinieriai nenori būti tokie banalūs. Naudodami prototipinį "e-tron" modelį vokiečiai siekia sukurti išskirtinį elektromobilių garsą. Jų žvilgsnis, tiksliau, ausys nukrypo filmų apie kosminius laivus link.

"Kosminių laivų garsai kino filmuose yra labai įdomūs, išskirtiniai, - pareiškė Ralfas Kunkelis, "Audi AG" koncerno akustikos vadovas. - Toks garsas elektromobilyje būtų naujas ir neįprastas. Mūsų galima kryptis - "Audi RSQ" modelis iš Holivudo filmo "I, Robot". Manoma, jog būtent toks garsas ateityje galėtų sklisti iš "Audi" elektromobilių".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder