2017-ųjų modeliai: ko šiemet laukti Klaipėdoje

2017-ųjų modeliai: ko šiemet laukti Klaipėdoje

Praėjusiais metais Lietuva buvo viena iš Europos Sąjungos valstybių, kuriose naujų automobilių pardavimo apimtys augo labiausiai. Tokie rezultatai leidžia optimistiškai žvelgti ir į 2017-uosius.

Žinia, automobiliai priklauso pirkinių kategorijai, kurių įsigijimas planuojamas iš anksto. Tad šiame kontekste metų pradžia yra tinkamiausias laikas potencialiems pirkėjams pristatyti šiemet laukiamus naujus įvairių markių modelius.

"Opel"

Optimistinėmis nuotaikomis metus pradeda "Opel" markė. 2016-ieji vokiečiams buvo itin sėkmingi - pagal pardavimą Europoje Riuselheimo koncerno produkcija užėmė ketvirtą vietą, o Baltijos šalyse "Opel" pardavimas pernai, palyginti su 2015 metais, išaugo net 30 proc.

Oficialaus šios markės atstovo Klaipėdoje bendrovės "Armi servisas" rodikliai buvo dar geresni - pernai parduota 35 proc. naujų opelių daugiau nei metais anksčiau.

Opel Insignia.

"Tikimės gerų rezultatų ir šiemet, juolab "Opel" šūkis šiems metams skamba taip: "7 per 2017". Tai reiškia, kad rinkoje pasirodys net 7 kompanijos naujienos - to dar nėra buvę", - sako "Armi serviso" vadovas Kęstutis Lingys.

Ypač daug tikimasi iš naujos kartos "Insignia" modelio. Jo debiuto laukiama Ženevos parodoje, o salone Klaipėdoje "Opel" šeimos flagmanas pasirodys gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje. Rinkoje pasirodžiusi 2008-aisiais, "Insignia" savo techninių duomenų ir modernaus dizaino dėka žaibiškai pelnė pirkėjų simpatijas, to paties tikimasi ir iš naujos šio modelio kartos.

2017-ieji "Opel" markei žada būti išskirtiniai dėl žingsnio į sparčiausiai augančius B ir C klasių segmentus su krosoverio tipo modeliais. Pirmasis dar Ženevoje debiutuos nedidukas miesto visureigis "Crossland X". Klaipėdoje pasirodant jo laukiama liepą arba rugpjūtį. O metų gale bus pristatytas ir didesnis "Grandland X" krosoveris.

"Tai, kad tokie modeliai yra paklausūs, įrodo ir "Opel Mokka" sėkmė", - sako K. Lingys.

Be to, pirmą kartą uostamiestį pasieks naujos kartos elektromobilis "Ampera-e", atnaujintas "Vivaro" modelis, įvairios "Insignia" modifikacijos (kupė "Grand Sport", universalo "Sports Tourer", didesnio pravažumo "Country Tourer").

"Toyota"

Kelis naujus produktus pasiūlys ir "Toyota", tačiau oficialaus šios markės atstovo Klaipėdoje - bendrovės "Solorina" - direktorius Antanas Bartkėnas teigia, jog didžiausios viltys siejamos su šių metų pradžioje prasidėjusia SUV klasės krosoverio C-HR prekyba.

"Patys japonai šį automobilį vadina revoliuciniu - tiek unikalaus dizaino prasme, tiek ir dėl pačios koncepcijos. Tai - visiškai naujo tipo automobilis, derinantis kupė ir visureigio savybes", - teigia A. Bartkėnas.

Toyota CH-R.

"Toyota C-HR" (šis trumpinys šifruojamas kaip "Coupe High Rider") dizaine vyrauja brangakmenių tema - automobilio kėbulo linijos primena nušlifuotų deimantų kampus, brangakmenių variacijos pastebimos ir salono apdailoje. Galima rinktis 2 ar 4 ratais varomas modifikacijas, yra ir hibridinė krosoverio versija.

"Nissan"

"Nissan" koncernas, šiemet pristatydamas visiškai naują "Nissan NV300" modelį, jo pagalba žada turėti vieną plačiausių komercinių automobilių asortimentų rinkoje.

 Nissan Micra.

Šis vidutinio dydžio furgonų segmento dalyvis bus parduodamas krovininio furgono, keleivinio furgono, kabinos su platforma bei "Combi" versijų. Beje, kabinos su platforma versija bus siūloma kaip važiuoklė be kėbulo, tad bus tobula platforma įvairioms modifikacijoms pagal užsakymą.

"Nissan" salonuose Lietuvoje NV300 pasirodys kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje. O kiek vėliau, gegužę, juose japoniškos markės gerbėjai, o ir šiaip visi klientai, ieškantys kompaktinio miesto automobilio, galės susipažinti su naujos, jau penktos, kartos "Micra" mažyliu.

Nissan NV300.

Žadama, kad jis bus visiškai kitoks nei ligšiolinės "mikros" - ne tik ilgesnis, platesnis ir žemesnis, tačiau iš principo absoliučiai naujo dizaino, ekspresyvesnių ir sportiškesnių linijų. Šis "supermini" klasės modelis su galimais trim efektyviais, mažo darbinio tūrio bei masės varikliais sieks patekti į ypač konkurencingo Europos B klasės hečbekų rinkos segmento viduriuką.

"Škoda"

Jau šį mėnesį Klaipėdą pasieks svarbiausia "Škoda" naujiena - didysis visureigis "Kodiaq".

"Tokio modelio mūsų gamoje dar nebuvo. 7 vietų visureigis savo dydžiu, salono erdvumu ir bagažinės talpa, siekiančia net 750 litrų, lenkia visus konkurentus. Automobilis toks didelis, kad pokalbis tarp vairuotojo ir antroje eilėje sėdinčių žmonių palaikomas naudojant garsiakalbį", - sako uostamiesčio bendrovės "Hokla" direktorius Vytautas Kirklys.

Škoda Kodiaq.

Šiame modelyje pirmą kartą čekų markės istorijoje įrengta prieiga per internetą. Pavyzdžiui, servisas per atstumą galės nustatyti, koks gedimas ištiko mašiną, o išmanusis telefonas vairuotojui ne tik parodys kelio bei oro sąlygas suplanuotame maršrute, bet, pavyzdžiui, žiemą prieš kelionę pats anksčiau įjungs variklį, kad šis pašildytų saloną.

Bus ir krovininė "Kodiaq" versija.

Tarp kitų modelių, kuriuos šiemet pristatys "Škoda" - visiškai nauja didelio populiarumo tarp klaipėdiečių klientų sulaukusi krosoverio "Yeti" karta (debiutas numatomas rudenį), atnaujintas "Octavia" modelis ("Hoklos" salone laukiamas vasario pabaigoje arba kovo pradžioje) ir atnaujintas "Rapid" modelis (metų viduryje).

"Ford", "Hyundai", "Jaguar", "Mazda", "Mitsubishi", "Land Rover"

Tikrą naujų modelių fiestą savo salonuose žada ir bendrovė "Inchcape Motors". Taip, "Fiesta" bus - "Ford Fiesta". Vienas paklausiausių savo klasėje kompaktinių modelių įmonės salone Klaipėdoje pasirodys liepą. Žadama, kad naujoji "Fiesta" nuo senesnės kartos atstovo technologiškai skirsis labai smarkiai.

Ford Fiesta.

O štai dabar galima registruotis naujojo "Hyundai Ioniq Hybrid" modelio bandymams - automobilis jau yra "Inchcape Motors" salonuose. Be to, šiomis dienomis laukiama atvykstant ir visiškai elektrinės "Ioniq" versijos, o rudenį pasirodys ir iš elektros tinklo įkraunama "Plug-in" modifikacija.

Pasak "Inchcape Motors" rinkodaros vadovės Justės Šataitės, debiutų šiemet bus ir kitų įmonės atstovaujamų markių gamose. Pavyzdžiui, jau šį mėnesį salonuose laukiama atnaujinto "Mazda3" modelio, kuriame pirmą kartą įdiegta naujausia šio japonų koncerno technologija SKYACTIV su variklio veiklą valdančia ir trauką atsižvelgdama į vairo judesius perskirstančia "G-Vectoring Control" sistema.

Hyundai Ioniq.

Tarp kitų naujienų - atnaujintas "Hyundai i30" hečbekas, naujos kartos "Land Rover Discovery" visureigis (balandį), nauja krosoverio "Mazda CX-5" karta (gegužę), o štai metų pabaigoje laukiama dar dviejų itin įdomių modelių - vien tik elektra varomo "Jaguar I-Pace" sportinio krosoverio ir visiškai naujo "Mitsubishi" SUV klasės visureigio, papildysiančio ASX bei "Outlander" šeimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder