2013 m. pabaigoje "Hyundai" įplaukos mažėjo, bet pelnas augo

2013 m. pabaigoje "Hyundai" įplaukos mažėjo, bet pelnas augo

"Hyundai Motors" atstovai ketvirtadienį pranešė, kad įmonės įplaukos praėjusį ketvirtį smuko dėl stiprios vietos valiutos ir aršios konkurencijos su importuotojais, praneša "Reuters".

"Hyundai" pranešė apie 20,56 mlrd. dolerių įplaukas nuo spalio iki gruodžio, tai yra maždaug 3 proc. mažesnis rodiklis negu tuo pačiu metu užpernai. Paskutinį 2013 m. ketvirtis taip pat buvo pažymėtas pirmasis įplaukų kritimas nuo 2011 metų, kuomet buvo priimti nauji finansinės apskaitos metodai. Nepaisant įplaukų sumažėjimo, pagamintos produkcijos kiekis praėjusį ketvirtį išaugo 0,4 proc. iki 1,23 mln. automobilių.

Nors įplaukos mažėjo, tačiau "Hyundai" pelnas praėjusį ketvirtį išaugo net 15 proc. iki 1,9 mlrd. dolerių, nors ir nepasiekė prognozuotos 2,1 mlrd. dolerių ribos. Pernai metų pelną taip pat sumažino būtinybė kompensuoti ieškinius dėl daug didesnio nei deklaruojama"Hyundai" automobilių kuro suvartojimo JAV ir Kanadoje.

Pietų Korėjos vonas praėjusį ketvirtį pabrango 3 proc. lyginant su JAV doleriu ir 27 proc. lyginant su Japonijos jena. Šie faktoriai sumažino "Hyundai" užsienio pardavimus ir Japonijos automobilių gamintojams suteikė santykinį pranašumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder