1 000 km lenktynėse - dar viena naujovė

1 000 km lenktynėse - dar viena naujovė

Šių metų liepos 14-17 dienomis Palangoje vyksiančios jau vienuoliktosios 1000 kilometrų automobilių žiedinės lenktynės žada vis daugiau naujovių - šiemet renginio metu bus surengtos ir antrosios 1000 km lenktynės, kurios prasidės penktadienio vakarą, o finišuos prieš pat pagrindinių "Omnitel 1000 km lenktynių" startą šeštadienį.

"Tai bus unikalios ištvermės ir taupumo varžybos, kuriose varžysis tik du naujausi "Volkswagen Tiguan" automobiliai, - sakė šios markės automobilių importuotojo Baltijos šalims "Auto Group Baltic SE" marketingo ir viešųjų ryšių vadovė Anda Budlevska. - Tai nereiškia, kad abu automobiliai tik riedės, o juos vairuojantys stengsis taupyti degalus ir mažiau teršti aplinką. Varžybiškumo elementas - labai svarbus ir būtent jis liks dėmesio centre, tačiau mums rūpi praktiškai įsitikinti ir įtikinti žiūrovus, ką gali duoti automobilių sportui naujausios technologijos ir kokią įtaką jos turi labiau saugant mus supančią aplinką, t. y. - išmetant kuo mažiau teršalų".

"Volkswagen" atstovai į šių specialių pirmą kartą rengiamų lenktynių trasą "išleis" du naujausius "Volkswagen Tiguan" automobilius, kurių ratus suka po 140 arklio galių (AG) pajėgumą išvystantys 2,0 litrų darbinio tūrio TDI varikliai. Vienas jų bus su plačiai pagarsėjusiomis "BlueMotion" technologijomis, už kurias "Volkswagen" gamintojai šių metų Niujorko (JAV) tarptautinėje automobilių parodoje pelnė Pasaulio žaliojo automobilio apdovanojimą. Varikliai su "BlueMotion" technologijomis yra ne tik gerokai taupesni, bet ir žymiai mažiau į aplinką išmeta teršalų.

"Bus labai įdomu palyginti ne tik įprastinio dyzelinio bei aprūpinto naujausiomis "BlueMotion" technologijomis variklių kuro sąnaudas, bet ir jų įtaką greičiui, o ypač - spurtui, kas automobilių sporte labai svarbu, - sakė jungtinei lenktynininkų komandai, kuri pakaitomis vairuos "Volkswagen Tiguan" automobilius, vadovausiantis žinomas maratoninių kelionių mėgėjas Vitoldas Milius. - Neabejoju, kad ir vieno, ir kito jėgos agregatų varomų automobilių kuro sąnaudos bus kiek didesnės, nei jas deklaruoja gamintojai, nes mūsų tikslas - ne vien tik degalų taupymas, bet ir greičiau įveikta 1000 km distancija".

Į komandos, dalyvausiančios naujosiose lenktynėse, sudėtį įtraukti "Omnitel 1000 km lenktynių" patirties jau turintys sportininkai Rokas Knyva, Augustė Miliūtė, žinomas operos dainininkas, automobilių sporto entuziastas Kęstutis Alčiauskis ir kartingo meistras Almantas Sadauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder