Ar verta skaityti?

Ar verta skaityti?

Šiandien pristatysiu temą „Ar verta skaityti?“. Daugelis žmonių šiuolaikinėje visuomenėje neskaito knygų, nes mano, jog visą reikalingą informaciją gali rasti internete. Tačiau tarp kai kurių žmonių, knygų skaitymas ima populiarėti ir jas skaityti tampa madinga. Šiandien aš pateiksiu priežastis dėl kurių verta skaityti knygas.

https://www.ve.lt/uploads/img/banners/srtfondas.gif

✔                Skaitymas lavina dėmesio sutelkimą ir susikaupimą

Norint įsigilinti į knygą, ją reikia skaityti atidžiai, o tai reikalauja susikaupimo. Taip pasinėrę į tekstą ir tai darydami nuolatos jūs lavinsite savo koncentraciją, dėmesio sukaupimą. Ilgainiui, tai padės ir kitus darbus atlikti tiksliau, į juos labiau įsigilinus. Juk visiems būna taip, jog darbų daug ir prie vieno iš jų visiškai nesukaupiate dėmesio, todėl šokinėjate nuo vieno darbo prie kito. Ilgainis, atidus knygų skaitymas Jums padės šią problemą išspręsti.

✔                Stiprina motyvaciją siekti tikslų

Daug žmonių išsikelia sau įvairius tikslus, tačiau dėl tam tikrų priežasčių tikslai lieka nepasiekti. Na tarkim, kai kurie paaugliai išsikelia tikslą mokyklą baigti gerais pažymiais, bet juk ne visada yra lengva mokytis, gauti puikius pažymius ir turėti motyvacijos tai daryti. Kuo mums gali padėti knygos? Skaitymas apie drąsius, ryžtingus herojus mums suteikia motyvacijos siekti išsikeltų tikslų, įgyvendinti planus, tobulėti.

✔                Gerina atmintį

Kasdieniniame gyvenime nesunku pamiršti tam tikrus dalykus. Kartais pamirštame, net pačius svarbiausius iš jų. Bet nuolat skaitydami knygas lavinsite savo atmintį. Juk norėdami sekti knygoje aprašomą įvykių eigą turime įsiminti veikėjus, jų charakterius, bruožus, dialogus, bei daug kitų dalykų. Tai mums ir padeda gerinti savo atmintį.

✔                Gerina miego kokybę

Visiems paaugliams, suaugusiesiems yra labai svarbus poilsis ir kokybiškas miegas. O juk kartais taip sunku užmigti, norisi žiūrėti į telefono ekraną arba televizorių. Bet vienas dalykas gali padėti. Knygos skaitymas vakare mus atpalaiduoja ir tarsi perjungia į ramybės būseną, o tai mums padeda kokybiškai pailsėti.

✔                Skaitymas sumažina stresą

Šiuolaikinei visuomenei, kuri visuomet visur skuba, yra apsikrovusi lavina darbų, tai labai aktualu. Tuomet stresas atsiranda nepastebimai. Tačiau viskas, ką Jums reikia padaryti, kad sumažintumėte patiriamą stresą, tai bent šešias minutes ramiai skaityti knygą. Skaitymo metu atsipalaiduos Jūsų raumenys, sumažės širdies ritmas, Jūs atsiribosite nuo kasdieninių rūpesčių.

Skaityti tikrai verta, tačiau mes dažnai tai pamirštame. Knygos mus auginą, kaip žmogų, todėl stenkimės įtraukti jas į savo kasdienybę ir tobulėkime. 

Šaltiniai :

https://www.psichologijatau.lt/10-priezasciu-kodel-verta-skaityti/ https://www-knygos-lt.cdn.ampproject.org/v/s/www.knygos.lt/blogas/10-priezasciu-kodel-verta-skaityti-knygas/amp/?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQHKAFQArABIA%3D%3D#aoh=16070691455403&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=I%C5%A1%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.knygos.lt%2Fblogas%2F10-priezasciu-kodel-verta-skaityti-knygas%2F https://www.panele.lt/lt/protas-ir-jausmai/g-2839-7-priezastys-del-kuriu-verta-skaityti-knygas http://www.sviesuva.lt/knygu-skaitymo-nauda/ https://www.sena.lt/skaitiniai/8-priezastys-kodel-verta-skaityti-knygas

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder