Žurnale „Vakarai“ - rakto į sėkmę paieškos

Prekybos vietose jau pasirodė naujausias žurnalo „Vakarai“ numeris. Dienraščio „Vakarų ekspresas“ prenumeratorius jis pasieks gruodžio 17-ąją.

Pripažinkime, kad neretai stebėdami kitų žmonių šlovės akimirkas šiek tiek pavydime. Svarstome, kodėl pasisekė būtent jiems ir ko pritrūko mums.

Galbūt šiame žurnalo numeryje rasite ne vieną raktą, padėsiantį atrakinti sėkmės spinduliuose besimaudančių žmonių gyvenimo užkulisius. Tiesa, nebūtinai jų sėkmės formulę pajėgsime pritaikyti ir sau.

„Būdavo ir taip, kad vaikystėje naktį miegodavau špagato arba virvės poza. Taip treniruodavau raumenis. Žinau, kad skamba įdomiai... Bet aš visada buvau reikli sau“, - atvirauja visoje Lietuvoje šlovinama baleto diva Beata Molytė-Kulikauskienė.

Interviu metu balerina ne kartą pripažino savo profesijai vis dar atiduodanti visas jėgas. Dirba tiek, kad sunkiai pamena, kada atostogavusi iš visos širdies.

Kad kelias iki šlovės akimirkos tikrai ne vien tik gėlėmis klotas, pripažįsta ir šiemet Europos jaunimo sunkiosios atletikos čempione tapusi Lijana Jakaitė.

„Buvo laikai, kai mūsų šeima turėjo septynias karves. Man vaikystėje nešioti po du kibirus vandens buvo įprasta. Tekdavo ir malkas kapoti, ir iš miško medžius vežti... Nuo mažų dienų dirbdavau visus įmanomus ūkio darbus“, - pasakojo L. Jakaitė, tarsi leisdama suprasti, kodėl jai paklūsta sunkiasvorės štangos.

Kai sužinai, kad mergina per dieną salėje iškelia net 11 tonų, noras susikeisti su ja vietomis kaipmat išblėsta.

Atrodo, kad lengviausia dėmesio ir šlovės dabar sulaukti socialiniuose tinkluose. Ypač jei turi mėgstamą užsiėmimą, pavyzdžiui, skaniai gamini. Regis, nieko sudėtingo - pagaminai vakarienę, nufotografavai, pasidalijai su sekėjais ir mėgaujiesi žvaigždžių valanda.

„Iš tiesų tam, kad sukurčiau patiekalo nuotrauką, į kurią sekėjai atkreipia dėmesį vieną sekundės dalį, aš užtrunku visą dieną“, - pasakoja prieš gerą pusmetį su šeima iš Vilniaus į gimtąją Klaipėdą gyventi grįžusi maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė ir atvirai pripažįsta, kad dažniausiai valgo visiškai atvėsusį maistą... „Aš ne fotografuoju tai, ką valgau, o valgau tai, ką fotografuoju“, - priduria.

Dažnai įsivaizduojame, kad sėkmingiems žmonėms tiesiog palankiai išsidėstė žvaigždės. Juk pripažinimas, kad jų sėkmė - visų pirma itin atkaklaus ir kryptingo darbo vaisius, tai lyg priminimas sau, kad patys galbūt dirbome per mažai.

Tačiau kad ir ką tos žvaigždės žada mums 2022-aisiais, realybė išlieka paprasta - savo sėkmės kalviai esame tik mes patys.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder