Indrė Stonkuvienė – apie ligoninėje praleistą vaikystę, sveiką gyvenseną bei valgymo įpročius: „Svarbu sau kelti įvairiausius iššūkius“

Iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ įkūrėja ir nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė savo charizma, drąsa ir pozityvumu žavi didelį būrį gerbėjų, o savo kulinariniais sugebėjimais – ir socialinių tinklų sekėjus.

 

Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ garsi moteris prisipažins, kad sau leidžia valgyti viską, tačiau daro tai su saiku.

Kaip ir visi svečiai, Indrė laidos vedėjai atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių Ilona Juciūtė turės sugalvoti receptą ir pagaminti jį su laidos viešnia.

Paaiškėjus, kad Indrės pasirinkti ingredientai yra kiaušiniai, kakava ir sūris, Ilona iš jų sugalvos paruošti itališką desertą – tiramisu. Ar I. Juciūtei pavyks šiuo desertu nustebinti Indrę?

„Iš šono gali atrodyti, kad mėgstu miksuoti tarpusavyje nesuderinamus dalykus. Juokinga, bet Kūčios ir Kalėdos pas mane vyksta visus metus, nes vienu metu galiu valgyti ir tai, kas saldu, ir tai, kas sūru.

Aš labai mėgaujuosi valgymo procesu, todėl jei valgau, turiu valgyti labai skaniai“, – apie savo mitybos įpročius pasakos I. Stonkuvienė.

Kad Indrė mėgsta ne tik skaniai pavalgyti, bet ir geba puikiai gaminti, bus galima įsitikinti jau nuo pat laidos pradžios. Moteris ne tik atskleis, kaip lepina šeimą, bet ir papasakos apie metodą, kuris padės išmokti valgyti bei gyventi sveikiau.

„Virtuvė yra ta vieta, kur visi susiburia, todėl ten aš tikrai praleidžiu didelę dienos dalį. Dažnai savaitgaliais šeimai kepu pyragą, o šiuo metu mano firminis desertas – burnoje tirpstantis šokoladinis braunis. Jis yra sveikesnis, nes vietoj cukraus naudoju juodąjį šokoladą“, – pasakos žinoma moteris.

Tiesa, ji laidoje primins ir tai, ką daugelis pamiršta – iš tiesų nėra nesveiko produkto. Yra tik nesveikas jo kiekis.

„Apie kažkokias griežtas dietas ir išvaizdos pokyčius žmonės dažnai galvoja klaidingai. Juokinga sakyti, kad nuo šiol nebevartosite cukraus, nes taip greitai jo atsisakyti tikrai nepavyks.

Būtent tada pas mus įsijungia atvirkštinė reakcija, kuri priverčia to cukraus norėti dar labiau. Pavyzdžiui aš, kad galėčiau kažkokių pokyčių tvirtai laikytis, turiu juos prisijaukinti iš lėto.

Svarbu sau kelti įvairiausius iššūkius, nes tuomet tu bandai, augi ir keitiesi. Kiekviena maža pergalė skatina vidinį augimą“, – mintimis dalinsis laidos viešnia.

Kalbėdama apie savo namų virtuvę, firminius patiekalus ir dalindamasi mintimis apie sveiką gyvenseną, Indrė laidoje papasakos ir apie savo TOP ingredientų trejetuką, kurį taip beprotiškai dievina.

Pasak moters, sūris ir kakava atkeliavo iš jos vaikystės, kurios didelę dalį ji praleido ne namuose, o ligoninėje...

„Galbūt tai pasakoju nedažnai, bet savo vaikystę ir didžiąją jos dalį aš praleidau ligoninėje... Kakava man labai asocijuojasi su tais ligoninės pavakariais, kuomet ją užuodęs suprasdavai, kad ligoninėje praėjo dar viena diena ir joje būti liko vis mažiau.

Prisimenu ir ligoninės sumuštinius su daug sviesto ir geltonu sūriu...“ – kalbės moteris.

Pokalbyje su Indre tikrai netrūks ir juoko, linksmų virtuvės istorijų bei kurioziškų situacijų. Moteris laidoje pasidalins ir nuotaikinga istorija, kai su dukra Cecilija bandė iškepti keksiukus pagal „Barbės“ žurnalo receptą...

„Niekada negaminkite ir nesivadovaukite receptais iš „Barbės“ žurnalo. Neprisimenu, kokia buvo šventė ar projektas, bet Cecilijai reikėjo iškepti keksiukus, todėl nusprendėme tai padaryti dviese.

Iš pirmo žvilgsnio, tie ingredientai buvo neblogi: bananai, cukrus, kiaušiniai ir miltai.  Bet labiausiai mane nustebino druskytė. Ten buvo parašyta, kad tos druskos reikia dėti tikrai ne vieną valgomąjį šaukštą.

Galvojau, kaip įdomu, kad į desertą reikia dėti tiek druskos, bet jei „Barbės“ žurnalas rašo – vadinasi, žino. Tačiau, kai Cecilija atsikando to keksiuko, iškart susiraukusi ėmė šaukti:

„O Dieve, mama, kaip sūru!“. Su lydytu šokoladu bandžiau situaciją ištaisyti, bet tikrai nepadėjo“, – juoksis I. Stonkuvienė.

Kol Ilona ir laidos viešnia jaukiai kalbėsis ir gamins saldų ir beprotiškai gardų itališką tiramisu, grilio guru Robertas Svetlauskas taip pat paruoš skanų ir sotų patiekalą, tobulai tinkantį pietų ar vakarienės stalui.

Šįkart žiūrovus jis nustebins anties krūtinėle su kepta kriauše ir bruknių bei paprikų pagardu.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder