Kepti svogūnai praturtina kiaušinienės ar bulvių skonį.
Tačiau tik nedaugelis žmonių juos reguliariai vartoja dideliais kiekiais.
Tačiau jie daro stebuklus.
Kas nutiks, jei per naktį suvalgysite žalią svogūną?
Galbūt jaučiatės šiek tiek nejaukiai, kai pagalvojate, kad valgysite žalius svogūnus didesniais kiekiais nei keli griežinėliai.
Ši daržovė yra gana aštraus skonio, o jos intensyvus kvapas išlieka ilgai.
Daugelis žmonių dėl šios priežasties vengia svogūnų, ir sunku juos kaltinti. Nepaisant to, rekomenduojame jį nuolat įtraukti į savo racioną.
Žalius svogūnus lengviausia dėti į salotas kartu su kitomis daržovėmis. Jos šiek tiek sušvelnins skonį.
Tiesą sakant, gera idėja derinti jį su bet kuo, kas jums patinka.
Tai gali būti duona arba mėsa.
Kiekvieną dieną suvalgykite po vieną svogūną (jis gali būti ir nedidelis).
Siūlome tai daryti vakare.
Galite paklausti, kodėl svogūnus reikia valgyti kasdien.
Priežasčių yra daug.
Geriau miegosite.
Svogūnuose gausu L-triptofano - aminorūgšties, kuri veikia kaip natūralus raminamasis vaistas.
Be to, reguliarus svogūnų vartojimas taip pat mažina streso lygį, o tai turi didelę įtaką geram ir efektyviam miegui.
Svogūnai teigiamai veikia virškinimą ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo
Svogūnuose yra skaidulų, kurios padeda kovoti su vidurių užkietėjimu.
Ši populiari daržovė taip pat gerina virškinimą, nes joje yra prebiotikų.
Galite numesti svorio
Svogūnuose yra mažai kalorijų - tik 40 kcal 100 g, tačiau jie suteikia sotumo jausmą.
Jei vartojama reguliariai, dėl to galite suvartoti mažiau kalorijų.
Jūsų oda, plaukai ir nagai atrodys geriau.
Dėl vitaminų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų svogūnai veikia kaip grožio piliulės.
Jame esanti siera stiprina plaukus ir nagus.
Svogūnai yra natūralus maisto papildas
Užuot vartoję vitaminus ir mineralus tabletėmis, naudokite naminius svogūnus.
Juose yra vitaminų B, C, K, E, A, taip pat sieros, cinko, magnio, fluoro, folio rūgšties, geležies, kalio, kalcio ir silicio.
Mažiau išleisite maistui
Nėra ko slėpti, svogūnai yra labai pigūs.
Jie kainuoja mažiau nei daugelis kitų daržovių.
Rinkdamiesi juos, rūpinatės ne tik savo sveikata, bet ir pinigine.
Sumažinsite daugelio sunkių ligų riziką.
Tyrimai patvirtina, kad svogūnų vartojimas gali apsaugoti nuo storosios žarnos vėžio, skrandžio vėžio ir širdies ligų.
Jis taip pat mažina blogojo cholesterolio kiekį, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir saugo kaulus (ypač svarbu moterims po menopauzės).
Šaltinis: radarmedia.net
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Rytiniai sąnarių skausmai gali signalizuoti apie podagrą
- 10 priežasčių, kodėl turėtume valgyti paprikas
- Prabudote vidury nakties? Vėl užmigti per minutę padeda populiarus triukas
- Galvos skausmas perspėja ir apie tai, kad metas išgerti vandens
- Dažna sloga, apsunkęs kvėpavimas – peršalimo ar rimtesnių sveikatos sutrikimų pranašai?
- 8 būdai, kaip, sustiprinti smegenų sveikatą: neurologas pataria
Rašyti komentarą