Valo kraujagysles ir aprūpina organizmą deguonimi: kodėl turėtumėte reguliariai valgyti Pekino kopūstus

Pekino kopūstai yra dažnai nepakankamai vertinama daržovė. Be reikalo! Šis prieinamas ir nebrangus produktas turi daug naudingų savybių. 

Kraujagyslių valymas:

Pekine yra retų vitaminų K ir B9, kurie skatina raudonųjų kraujo kūnelių atsinaujinimą. Šie kraujo kūneliai išnešioja deguonį po visą organizmą, valydami kraujagysles.

Organizmo aprūpinimas deguonimi:

Dėl raudonųjų kraujo kūnelių, kurie perneša deguonį, pekino kopūstai padeda pagerinti bendrą organizmo būklę ir suteikia žvalumo.

Anemijos prevencija:

Pekino kopūstuose esantys vitaminai ir geležis yra būtinas maistas žmonėms, linkusiems sirgti mažakraujyste.

Žaizdų gijimas:

Pekino kopūstuose esantis vitaminas K skatina kraujo krešėjimą ir greitina žaizdų gijimą.

Svorio mažinimas:

Pekino kopūstai yra mažai kaloringas maistas, kuriame gausu skaidulų. Jis suteikia sotumo jausmą, neapkraudamas organizmo.

Gydytojai rekomenduoja Pekino kopūstus valgyti kasdien, net dideliais kiekiais - iki 500 g per dieną. Jį galima valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą.

Pekino kopūstai puikiai tinka salotoms, sriuboms, įdarytiems kopūstams, daržovių troškiniams.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder