Daržovės

Valgykite su žievele: 5 daržovės, kurių negalima lupti, kad neprarastumėte jų naudos

Yra vaisių, kuriuos valgome su žievele ir niekada nelupame, o yra daržovių, kurias reikėtų valgyti su žievele. Priešingu atveju prarasite jų naudą.

Daržovių žievelėse dažnai būna antioksidantų, skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų.

Tačiau daugelį jų lupame apie tai net nesusimąstydami.

Tačiau daržovėms be žievės gali trūkti bendros maistinės vertės.

Prieš jus - penkios labiausiai paplitusios daržovės. Kurias sveikiau vartoti kartu su žievele. 

Daržovės yra neatsiejama sveikos mitybos dalis, nes jose gausu maistingųjų medžiagų, reikalingų organizmui maitinti ir sveikatai palaikyti.

O kai kurių daržovių žievelėse yra daugybė būtinų maistinių medžiagų.

Todėl mitybos specialistė Divya Gopal pasakoja apie tai, kodėl naudinga valgyti daržoves su žievelėmis.

Bulvės

Organizatorių nuotr.
Nuotrauka: Freepik

Bulvė yra pagrindinis daugelio pasaulio virtuvių patiekalas, o jos odelė - gausus skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis.

Bulvių žievelėse yra daugiau kalio nei minkštime, kuris svarbus širdies sveikatai ir raumenų veiklai.

Tiesą sakant, lupenose taip pat gausu geležies, kuri padeda palaikyti raudonųjų kraujo kūnelių funkciją.

Taigi, palikdami bulvių žievelę, ne tik suteiksite joms gardžią tekstūrą, bet ir padidinsite jų maistinę vertę.

Prieš kepdami bulves būtinai patrinkite šepetėliu, kad tinkamai pašalintumėte visus nešvarumus.

Morkos

Organizatorių nuotr.
Nuotrauka: Freepik

Morkų odelę valgyti visiškai saugu ir netgi sveika.

Ji yra plona, valgoma ir joje gausu kelių maistinių medžiagų, įskaitant antioksidantus, vitaminą C, B3, maistines skaidulas ir fitonutrientus.

 Šios maistinės medžiagos žinomos dėl savo imunitetą stimuliuojančių savybių ir vaidmens palaikant sveiką odą ir regėjimą.

Morkose esantis beta karotinas, kuris suteikia morkoms ryškiai oranžinę spalvą, padeda virškinimui ir bendrai sveikatai.

Agurkai

Organizatorių nuotr.
Nuotrauka: Freepik

Taip, agurkus reikia valgyti ir su žievele.

Agurkų žievelėje gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą K, kuris būtinas kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai.

Tai taip pat silicio dioksido - junginio, palaikančio sveiką odą, plaukus ir nagus - šaltinis.

Į salotas ar užkandžius dėkite agurkų žievelių, kad gautumėte papildomos maistinės vertės ir išvengtumėte dehidratacijos.

Baklažanai

Organizatorių nuotr.
Nuotrauka: Freepik

Baklažano žievelė yra gausus galingo antioksidanto nasunino, kuris padeda apsaugoti smegenų ląsteles nuo oksidacinio streso, šaltinis.

Jame taip pat yra maistinių skaidulų, kurios palengvina virškinimą ir suteikia sotumo jausmą.

Gamindami tokius patiekalus, kaip baklažanai su parmezanu ar kepti baklažanai, palikite žievelę nepažeistą, kad maksimaliai padidintumėte naudą sveikatai.

Cukinijos

Ir cukinijų minkštimas, ir žievelė turi daugybę sveikatai naudingų savybių, įskaitant geresnį virškinimą, geresnę nuotaiką ir stipresnius kaulus.

Jų žievelė yra fantastiškas maistinių skaidulų, vitamino C ir kalio šaltinis.

Be to, žievelė įvairiems patiekalams suteikia malonios tekstūros.

Nesvarbu, ar kepsite cukinijas ant grotelių, ar kepsite, palikdami žievelę - tai puikus būdas padidinti jų maistinę vertę.

Taigi, dabar žinote, kurių daržovių niekada nereikėtų lupti. Tačiau prieš valgydami šias daržoves būtinai kruopščiai jas nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir pesticidus!

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder