Valgykite šį maisto produktą, jei norite sumažinti širdies ligų riziką
Šis tyrimas įrodo, jog sveikieji riebalai yra svarbūs širdies-kraujagyslių ligų prevencijoje.
Šiame tyrime buvo ištirti daugiau nei 110000 žmonių. Visi tirti žmonės buvo baltaodžiai, neturėjo širdies bei onkologinių ligų.
Mokslininkai ištyrė žmonių dietas, buvo apklausti klausimynu.
Atrasta, jog tie žmonės, kurie valgė avokadus kas savaitę, mažiau sirgo širdies-kraujagyslių ligomis, jiems rečiau buvo nustatytas miokardo infarktas ir kitos ligos, susijusios su širdies vainikinėmis arterijomis.
Kodėl avokadai yra sveikas pasirinkimas?
Oleino rūgšties šaltinis.
Ši mononesočioji riebioji rūgštis yra dažniausiai randama alyvuogėse.
Avokadai taip pat pasižymi dideliu kiekiu oleino rūgšties.
Tyrimai rodo, jog pakeitus sočiąsias riebalų rūgštis (sviestą, sūrį, mėsą) į nesočiąsias (avokadus, riešutus, sėklas), galite sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje.
Skaidulų šaltinis.
Viena avokado porcija suteikia iki 20% reikiamo paros skaidulų kiekio. Skaidulos sumažina širdies ligų riziką iki 30%, mažina antsvorį bei kraujospūdį.
Vitaminų, mineralų šaltinis.
Avokadai yra taip pat vitamino B, kalio, magnio, fitochemikalų (antioksidantų) šaltinis.
Visos šios medžiagos mažina širdies ligų išsivystymo riziką.
Avokadą į maisto racioną galite įtraukti itin lengvai.
Pasigaminkite avokado skrebutį, naudokite kaip užtepėlę sumuštiniams, įdėkite į salotas ar žaliuosius kokteilius.
Ir, žinoma, visada galite pasigaminti guacamolę!
Rašyti komentarą