Mitybos specialistė atsleidė prieskonį, kuriuo barsto visus savo patiekalus, ir štai kodėl

Šis prieskonis yra labai naudingas prieskonis, ypač cukraus kiekiui kraujyje mažinti. Mitybos specialistė Ilana Muhlstein prisipažino, kad dėl šios savybės jo deda beveik į kiekvieną patiekalą, rašo shefinds.com.

Cinamonas yra labai naudingas prieskonis, ypač cukraus kiekiui kraujyje mažinti. Mitybos specialistė Ilana Muhlstein prisipažino, kad dėl šios savybės cinamono deda beveik į kiekvieną patiekalą, rašo shefinds.com.

Tokį prieskonio gebėjimą patvirtina kai kurie tyrimai. Dėl viso to cinamonas yra vertingas dietos priedas tiems, kurie nori kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Kaip cinamonas veikia cukraus kiekį kraujyje

Pažymima, kad cinamonas ištirtas dėl jo gebėjimo pagerinti jautrumą insulinui.

Insulinas yra hormonas, kuris yra labai svarbus reguliuojant cukraus kiekį kraujyje, o padidėjęs jautrumas reiškia, kad organizmas gali efektyviau naudoti insuliną, padėdamas išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.

Taip pat nurodoma, kad cinamonas gali sulėtinti angliavandenių įsisavinimą virškinimo trakte. Tai gali padėti išvengti cukraus kiekio kraujyje šuolių po valgio, todėl energija išsiskiria palaipsniui.

Atsižvelgiant į galimą cinamono naudą, tai universalus prieskonis, kurio lengvai galima dėti į įvairius patiekalus.

Pavyzdžiui, pabarstykite cinamonu avižinius dribsnius, jogurtą arba naudokite jį kepiniuose. Ir tai tik keli būdai, kaip mėgautis jo skoniu ir kartu palaikyti bendrą sveikatą.

Anksčiau mitybos specialistas cinamoną įvardijo kaip prieskonį Nr. 1, mažinantį cholesterolio kiekį kraujyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder