Organizmui reikia pakankamai vitamino C, kad kraujagyslių sienelės būtų stiprios.
Rauginti kopūstai, paprikos, erškėtuogės, kiviai, juodieji serbentai yra natūralūs šios naudingos medžiagos šaltiniai.
Dietologė Lera Lavski pataria atkreipti dėmesį į šiuos maisto produktus, pranešė "RIA Novosti".
Širdies ir kraujagyslių ligomis sergantys žmonės turėtų vartoti maisto produktus, kuriuose gausu omega-3, magnio ir B grupės vitaminų.
Jų reikėtų valgyti bent tris kartus per savaitę.
Tai raudonoji žuvis, kedro riešutai, linai ir kt.
Svogūnai ir česnakai veiksmingai mažina cholesterolio kiekį organizme, o kaulų sultiniai, kuriuose gausu kolageno, užtikrina kraujagyslių elastingumą.
Mokslininkai neseniai įvardijo nuostabias alyvuogių aliejaus savybes, apie kurias anksčiau nežinojome.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Rytiniai sąnarių skausmai gali signalizuoti apie podagrą
- 10 priežasčių, kodėl turėtume valgyti paprikas
- Prabudote vidury nakties? Vėl užmigti per minutę padeda populiarus triukas
- Galvos skausmas perspėja ir apie tai, kad metas išgerti vandens
- Dažna sloga, apsunkęs kvėpavimas – peršalimo ar rimtesnių sveikatos sutrikimų pranašai?
- 8 būdai, kaip, sustiprinti smegenų sveikatą: neurologas pataria
Rašyti komentarą