Kas nutinka jūsų organizmui atsisakius duonos: yra privalumų ir trūkumų

Kas nutinka jūsų organizmui atsisakius duonos: yra privalumų ir trūkumų

(1)

Duona yra vienas iš labiausiai paplitusių maisto produktų mūsų mityboje. Tačiau vis daugiau žmonių nusprendžia išbraukti duoną iš savo mitybos raciono dėl įvairių priežasčių, įskaitant poreikį sumažinti angliavandenių kiekį, svorio reguliavimą ar mitybos apribojimus.

Papasakosime, kas nutinka jūsų organizmui, kai nustojate valgyti duoną, ir kokius pokyčius tai gali sukelti jūsų sveikatai.

Viršsvorio metimas ir apetito kontrolė

Išbraukę duoną iš savo mitybos raciono galite numesti viršsvorio.

Duonoje yra nemažai angliavandenių, kurie gali būti greitai suvirškinami ir po kurio laiko sukelti alkio jausmą.

Sumažinus angliavandenių, įskaitant duoną, suvartojimą, galima kontroliuoti apetitą ir sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį.

Mokslininkai nustatė, kad suvalgius dvi riekes baltos duonos (120 g) per dieną nutukimo rizika padidėja 40 %.

Geresnis virškinimas

Kai kuriems žmonėms duona gali sukelti virškinimo problemų, ypač jei jie kenčia nuo glitimo netoleravimo arba jautrumo glitimui.

Išbraukus duoną iš savo raciono, gali sumažėti pilvo pūtimas, dujų kaupimasis ir kiti nemalonūs virškinimo simptomai.

Geresnis energijos lygis

Duona, kurioje gausu angliavandenių, gali sukelti staigius cukraus kiekio kraujyje pokyčius ir mieguistumo jausmą po valgio.

Pašalinus duoną iš savo mitybos, jūsų energijos lygis gali tapti stabilesnis, todėl visą dieną jausitės žvalesni ir produktyvesni.

Valgykite maistingesnį maistą

Iš savo mitybos raciono pašalinę duoną, galite atkreipti dėmesį į kitus maistingesnius maisto produktus.

Užuot lėkštę užpildę duona, galite daugiau dėmesio skirti daržovėms, baltymų šaltiniams ir sveikiems riebalams, kad gautumėte įvairesnių maistinių medžiagų.

Poreikis pakeisti duoną

Jei nusprendėte iš savo mitybos raciono išbraukti duoną, svarbu rasti pakaitalą, kad užtikrintumėte, jog suvartosite pakankamai angliavandenių ir maistinių skaidulų.

Galite rinktis alternatyvius angliavandenių šaltinius, pavyzdžiui, daržoves, vaisius, grikius, kvinoją ir kitus grūdinius produktus, kurie gali suteikti jums reikalingos energijos ir maistinių medžiagų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder