Džiovinti vaisiai
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Tokie sveiki užkandžiai, kupini maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, džiovintos figos, abrikosai, sultonės, gali padaryti jums meškos paslaugą.
Tiesa ta, kad juose yra labai daug cukraus.
Tačiau rizika sniego baltumo šypsenai tuo nesibaigia.
Džiovintuose vaisiuose yra netirpios celiuliozės skaidulų, kurios ilgai laikosi ant dantų, taip pat išlaikydamos ant jų destruktyvią fruktozę.
Todėl kartais džiovintus vaisius verta pakeisti šviežiais analogais.
Baltasis vynas
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Bloga žinia tiems, kurie teikia pirmenybę baltajam, o ne raudonajam vynui.
Nors atrodytų, kad dėl tamsios spalvos dantys dažniau dėmėti, baltasis vynas tradiciškai yra rūgštesnis už raudonąjį.
Dėl šio gėrimo rūgšties dantys tampa jautrūs dėmėms, todėl, derinant jį su tamsiu maistu, jūsų šypsena gali įgauti nepageidaujamą atspalvį.
Geriausia būtų po vienos ar dviejų taurių praskalauti burną vandeniu.
Traškučiai
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Traškučiai negarsėja savo nauda sveikatai. Ir vis dėlto atsispirti jiems gali būti labai sunku.
Nėra abejonių dėl pavojaus figūrai: traškiuose užkandžiuose, kaip taisyklė, yra daug riebalų ir druskos.
Dėl maišelio traškučių ryte jausitės išsipūtę.
Tačiau nedaugelis žino, kad šis užkandis ne mažiau pavojingas emaliui.
Destruktyvus poveikis panašus į džiovintų vaisių: dėl lipnios bulvių masės tekstūros traškučių likučiai ilgai laikosi ant dantų ir tarp dantų, prisidėdami prie bakterijų dauginimosi ir dantų ėduonies susidarymo.
Pomidorų padažas makaronams
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Pomidorų padažas spagečiams, pavyzdžiui, Bolonijos, yra dvigubas smūgis dantims: kepti pomidorai ne tik yra tamsios spalvos, bet ir gali būti pakankamai rūgštūs, kad padažas saugiai patektų į emalio priešus.
Dėl rūgšties dantys laikinai tampa poringesni, o porėtas emalis lengviau sugeria pigmentą.
Apskritai patiekalo tempimas visą vakarą nėra gera mintis!
Juodoji arbata
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Jei mėgstate juodąją arbatą, tikriausiai pastebėjote tamsią dėmę ant puodelių.
Nereikia nė sakyti, kad ji lieka ir ant dantų?
Be to, kai kurios populiariausios arbatos yra vienos tamsiausių: "Earl Gray" ir "English Breakfast" padarys didžiausią žalą jūsų šypsenai, nuspalvindamos emalį atgrasiu atspalviu.
Jei jūsų šypsena nuolat skleidžia nenumaldomą geltoną spalvą, pabandykite pereiti prie žaliosios arba žolelių arbatos.
Karis
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Šis indiškas prieskonis (mėgstamas britų), kaip ir arbata, gali suteikti dantims geltoną atspalvį.
Prieskonyje yra daug oranžinio pigmento.
Viena iš kario sudedamųjų dalių - ciberžolė - netgi naudojama kaip maisto dažiklis, todėl, kad šios medžiagos neliktų ant dantų, patartina patiekalą išgerti.
Dantų pasta
Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik
Rinkodaros specialistai dažnai fluorido nebuvimą dantų pastoje pateikia kaip šimtaprocentinį privalumą, ir iš tiesų piktnaudžiauti šia medžiaga neįmanoma.
Padidėjęs fluoro kiekis organizme sutrikdo imuninę sistemą ir gali sukelti alergines reakcijas bei odos ligas.
Tačiau jo trūkumas taip pat kelia problemų, įskaitant dantų problemas.
Jei renkatės dantų pastas be fluoro, misija jį papildyti tenka vandeniui.
O jei vandenyje taip pat trūksta šios medžiagos, netoli iki trūkumo ir dėl to sumažėjusio dantų stiprumo.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Gydytoja atskleidė kokios augalinės medžiagos gali padėti išvengti kraujotakos sutrikimų
- Kokių trijų maisto produktų siūlo atsisakyti medikai
- Kodėl keto dieta gali atnešti daugiau žalos nei naudos
- 5 priežastys rytais įprastą kavą pakeisti cikorijų
- Raukšlės išnyks: specialistai įvardijo veiksmingas atjauninimo procedūras
Rašyti komentarą