Maisto produktai

7 netikėti maisto produktai, kurie sugadins jūsų dantis

Ne paslaptis, kad saldainiai ir gazuoti gėrimai kenkia dantims, tačiau emalį ardančių maisto produktų sąrašas daug ilgesnis, nei galite įsivaizduoti.

Džiovinti vaisiai

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Tokie sveiki užkandžiai, kupini maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, džiovintos figos, abrikosai, sultonės, gali padaryti jums meškos paslaugą.

Tiesa ta, kad juose yra labai daug cukraus.

Tačiau rizika sniego baltumo šypsenai tuo nesibaigia.

Džiovintuose vaisiuose yra netirpios celiuliozės skaidulų, kurios ilgai laikosi ant dantų, taip pat išlaikydamos ant jų destruktyvią fruktozę.

Todėl kartais džiovintus vaisius verta pakeisti šviežiais analogais.

Baltasis vynas

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Bloga žinia tiems, kurie teikia pirmenybę baltajam, o ne raudonajam vynui.

Nors atrodytų, kad dėl tamsios spalvos dantys dažniau dėmėti, baltasis vynas tradiciškai yra rūgštesnis už raudonąjį.

Dėl šio gėrimo rūgšties dantys tampa jautrūs dėmėms, todėl, derinant jį su tamsiu maistu, jūsų šypsena gali įgauti nepageidaujamą atspalvį.

Geriausia būtų po vienos ar dviejų taurių praskalauti burną vandeniu.

Traškučiai

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Traškučiai negarsėja savo nauda sveikatai. Ir vis dėlto atsispirti jiems gali būti labai sunku.

Nėra abejonių dėl pavojaus figūrai: traškiuose užkandžiuose, kaip taisyklė, yra daug riebalų ir druskos.

Dėl maišelio traškučių ryte jausitės išsipūtę.

Tačiau nedaugelis žino, kad šis užkandis ne mažiau pavojingas emaliui.

Destruktyvus poveikis panašus į džiovintų vaisių: dėl lipnios bulvių masės tekstūros traškučių likučiai ilgai laikosi ant dantų ir tarp dantų, prisidėdami prie bakterijų dauginimosi ir dantų ėduonies susidarymo.

Pomidorų padažas makaronams

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Pomidorų padažas spagečiams, pavyzdžiui, Bolonijos, yra dvigubas smūgis dantims: kepti pomidorai ne tik yra tamsios spalvos, bet ir gali būti pakankamai rūgštūs, kad padažas saugiai patektų į emalio priešus.

Dėl rūgšties dantys laikinai tampa poringesni, o porėtas emalis lengviau sugeria pigmentą.

Apskritai patiekalo tempimas visą vakarą nėra gera mintis!

Juodoji arbata

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Jei mėgstate juodąją arbatą, tikriausiai pastebėjote tamsią dėmę ant puodelių.

Nereikia nė sakyti, kad ji lieka ir ant dantų?

Be to, kai kurios populiariausios arbatos yra vienos tamsiausių: "Earl Gray" ir "English Breakfast" padarys didžiausią žalą jūsų šypsenai, nuspalvindamos emalį atgrasiu atspalviu.

Jei jūsų šypsena nuolat skleidžia nenumaldomą geltoną spalvą, pabandykite pereiti prie žaliosios arba žolelių arbatos.

Karis

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Šis indiškas prieskonis (mėgstamas britų), kaip ir arbata, gali suteikti dantims geltoną atspalvį.

Prieskonyje yra daug oranžinio pigmento.

Viena iš kario sudedamųjų dalių - ciberžolė - netgi naudojama kaip maisto dažiklis, todėl, kad šios medžiagos neliktų ant dantų, patartina patiekalą išgerti.

Dantų pasta

Organizatorių nuotr.

Nuotrauka: FreepikNuotrauka: Freepik

Rinkodaros specialistai dažnai fluorido nebuvimą dantų pastoje pateikia kaip šimtaprocentinį privalumą, ir iš tiesų piktnaudžiauti šia medžiaga neįmanoma.

Padidėjęs fluoro kiekis organizme sutrikdo imuninę sistemą ir gali sukelti alergines reakcijas bei odos ligas.

Tačiau jo trūkumas taip pat kelia problemų, įskaitant dantų problemas.

Jei renkatės dantų pastas be fluoro, misija jį papildyti tenka vandeniui.

O jei vandenyje taip pat trūksta šios medžiagos, netoli iki trūkumo ir dėl to sumažėjusio dantų stiprumo.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder