Kokie maisto produktai skystina kraują 

7 maisto produktai, skystinantys kraują: skanios krešulių susidarymo prevencijos priemonės

(1)

Tiršto kraujo savininkams padidėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, kai susidaro kraujo krešuliai. Ypač dažnai serga vyresni nei 45 metų žmonės, - paskelbė unian.net.

Tokiems žmonėms patariama papildyti mitybą specialiais produktais, mažinančiais kraujo tirštumą.

Svarbu pabrėžti, kad šie maisto produktai nėra gydymo pakaitalas, o tik papildoma priemonė.

Vanduo

Vanduo yra gyvybiškai svarbus organizmui, įskaitant normalų kraujo tankį.

Sveikas suvartojimas yra nuo 1,5 iki 3 litrų per dieną.

Jei negeriate pakankamai vandens, kraujas tirštėja ir didėja kraujo krešulių susidarymo rizika.

Todėl paprastas būdas praskiesti kraują - gerti gryną vandenį arba bent jau arbatą.

Augaliniai aliejai

Alyvuogių, linų sėmenų, vynuogių sėklų ir kituose aliejuose yra kraujui naudingų antioksidantų, fenolio, vitamino E ir Omega-3 rūgščių.

Tyrimai rodo, kad vartojant augalinius aliejus sumažėja medžiagų, sukeliančių kraujo krešulių susidarymą.

Sviestas naudingas kraujui tik prieš tai, kol jis nėra termiškai apdorotas, todėl jo geriausia dėti į paruoštas salotas arba tiesiog pamirkyti svieste ant duonos.

Ramunėlės

Ramunėlių arbata yra labai naudingas produktas visiems, turintiems tiršto kraujo.

Ramunėlės yra natūralus antikoaguliantas ir slopina trombocitų aktyvumą.

Jūros dumbliai

Jūros dumblių nauda gerai žinoma, o jų liekninamosios savybės yra viena iš daugelio priežasčių, kodėl verta įtraukti šį produktą į savo mitybą.

Jūros kopūstuose ir kitose jūros gėrybėse yra daug jodo, kuris didina kraujagyslių tonusą ir mažina kraujo klampumą.

Žuvys

Naudingos omega-3 riebalų rūgštys veiksmingai skystina kraują.

Siekiant išvengti trombozės, rekomenduojama valgyti riebią žuvį ir menkių kepenų aliejų.

Pastarasis padeda tirpdyti esamus kraujo krešulius.

Gydytojai rekomenduoja žuvį valgyti bent tris kartus per savaitę.

Raudonasis vynas

Raudonųjų vynuogių odelėse gausu polifenolių - galingų antioksidantų, kurie apsaugo nuo kraujo krešulių susidarymo.

Tačiau ne sezono metu parduotuvėse sunku rasti raudonųjų vynuogių.

Jį pakeičia iš raudonųjų vynuogių pagamintas vynas.

Atminkite, kad alkoholinius gėrimus galima gerti labai saikingai.

Česnakai

Dar vienas antikoaguliantas, kurį verta įtraukti į tiršto kraujo turinčių žmonių mitybą.

Kad česnakas būtų naudingesnis, jį reikėtų valgyti žalią, pavyzdžiui, sutrinti peiliu ir įdėti į daržovių salotas ar bulves.

Organizatorių nuotr.

Maisto produktai, kurie skystina kraują / nuotrauka ua.depositphotos.com

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder