Tačiau galite rasti tam tikrų supermaisto produktų, kurie suteiks dar daugiau naudos, palyginus su tuo, ką gali suteikti jūsų vakarienės salotų lėkštė.
Papasakosime jums apie 2 energizuojančius žaliuosius supermaisto produktus, kurie suteiks jums energijos ir taip pat praturtins organizmą sveikatai naudingomis medžiagomis, kurios padės jums gyventi geriausią, ilgiausią ir energingiausią gyvenimą.
Moringos augalas
Moringos augalo lapai turi daug baltymų ir yra puikus aminorūgšties triptofano šaltinis, kuris palaiko nervų sistemos funkciją ir skatina "laimės hormono" serotonino, galinčio sumažinti nerimą ir depresiją, gamybą.
Moringa iš tiesų yra tokia naudinga sveikatai, jog turi:
- 25 kartus daugiau geležies nei špinatai
- 17 kartų daugiau kalcio nei pienas
- 15 kartų daugiau kalio nei bananai
- 10 kartų daugiau vitamino A nei morkos
- 9 kartus daugiau baltymų nei jogurtas
- 7 kartus daugiau vitamino C nei apelsinuose
Dehidratuoti ir sumalti Moringos lapų milteliai yra aštrokai švelnaus skonio, panašaus į žaliosios arbatos skonį, kuris lengvai dera su saldžiais ir pikantiškais patiekalais bei gėrimais.
Norėdami vartoti Moringos lapų miltelius, juos lengvai įmaišykite į rytines sultis arba kasdienį kokteilį. Jais taip pat galite pabarstyti rytinę avižinę košę ar net pabandyti kombinuoti į kepinius. Galima įsigyti ir šio augalo veikliosios medžiagos turinčių papildų.
Spirulina
Kai kalba eina apie dumblius, iš pradžių galvoje iškyla žalias gleivėtas dalykas, augantis tvenkinių ir baseinų pakraščiuose.
Tačiau spirulina, daugelio laikoma "sveikiausiu pasaulyje supermaisto produktu", yra valgomųjų mikrodumblių rūšis, paprastai auganti gėlo vandens ežeruose, natūraliuose šaltiniuose bei sūriame vandenyje, dažniausiai šiltuose kraštuose.
Iš tikrųjų šis mėlynai žalias gėlavandenis augalas, priskiriamas cianobakterijų rūšiai ir yra vienas iš labiausiai ištirtų maistingiausių žaliųjų supermaisto produktų planetoje.
XVI a. spiruliną rinko actekai ir kiti Mezoamerikos gyventojai ir iš jos gamino pyragėlius, kurie buvo parduodami turguose ir pasiimami į ilgas keliones užkandžiui.
Spirulinoje, kurią sudaro apie 60 % baltymų, taip pat yra daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, geležies, kalio, cinko, jodo, kalcio ir energijos suteikiančių B grupės vitaminų.
Spirulinoje gausu chlorofilo, sveikųjų riebalų rūgščių, tokių kaip DHA ir GLA, taip pat antioksidantų- zeaksantino ir beta karotino, kurie apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, sukeliančių ligas ir ankstyvą senėjimą. Taip pat spirulina - puikus prebiotikų, gerąsias žarnyno bakterijas maitinančių medžiagų, šaltinis.
Yra įrodyta daug spirulinos privalumų - spirulina gerina smegenų veiklą, šalina iš organizmo sunkiuosius metalus ir aplinkos toksinus, mažina blogojo cholesterolio kiekį ir kartu didina gerojo cholesterolio kiekį, taip pat didina energijos lygį, darbingumą.
Spirulinos skonis panašus į dumblių skonį. Ji turi švelnių žolės natų, todėl yra pakankamai švelni, tad puikiai dera su įvairiomis uogomis, vaisiais ir daržovėmis, pavyzdžiui, obuoliais, bananais, salierais, citrinomis ir mėtomis.
Spirulinos galima dėti į žaliuosius kokteilius, gėrimus ir energetinius batonėlius, jos galima rasti ir miltelių ar papildų pavidalu.
Spirulinos latte - visiškai madingas ir sveikas energijos suteikiantis būdas, kuris gali lengvai pakeisti kavos puodelį ryte. Spirulinos gali įsigyti miltelių, lengvai vartojamų tablečių pavidalu ir kitų supermaisto mišinių sudėtyje.
Parengta pagal https://onbetterliving.com
Rašyti komentarą