S.Skorupskaitės vestuvės už 1 mln. eurų: 3 metai planavimo ir karališka prabanga

(18)

Milijono eurų vertos vestuvės, kurių planavimas truko beveik trejus metus – taip Italijoje po 10-ies metų draugystės susituokė verslininkai Sandra Skorupskaitė (31) ir Dario Budimlicas (43). Šventė vyko viloje, kuri įprastai nuomojama Holivudo filmams, o prie jos tobulo įgyvendinimo dirbo dvi vestuvių planuotojos Gintarė Dapkutė Rodriguez ir Andrea Naar Alba, dizaineriai Mantas Petruškevičius, Robertas Kalinkinas ir kiti, iš viso net 96 žmonės.

Ilgai lauktos vestuvės beveik po trejų metų planavimo įvyko: amžiną meilę rugpjūčio 4 dieną Italijoje vienas kitam prisiekė lietuvė Sandra Skorupskaitė ir kroatų kilmės jos mylimasis Dario Budimlicas.

Beveik 10 metų kartu praleidusi pora surengė kaip niekad ištaigingą šventę, kainavusią netgi 1 mln. eurų. Kad viskas būtų tobula, čia dirbo didžiulė komanda, o svečiai galėjo mėgautis aukščiausios klasės prabanga.

Įsimylėję kaip ir beveik prieš 10 metų

Vaikystėje nuotaka, matyt, nebūtų galėjusi įsivaizduoti, kad jos gyvenimas pasisuks tokia vaga. Daugiau nei prieš 15 metų moters mama išvažiavo į Berlyną dirbti, o po kelerių metų su savimi iš nelengvo gyvenimo Lietuvoje išsivežė ir pačią Sandrą su broliu.

Tiesa, S.Skorupskaitė, būdama 14-os, kaip pati teigia, Lietuvą paliko su didžiausiomis ašaromis. Tačiau vėliau ji svečioje šalyje prigijo ir beveik prieš 10 metų – rugsėjo 9 dieną – ten sutiko savo gyvenimo meilę Dario. Su juo dabar augina sūnų Damianą ir dukrą Dariją.

Sandros ir Dario pažintis įvyko labai paprastai: jie susitiko ten, kur abu mėgsta lankytis, – klube. „Net nepastebėjome, kaip metai prabėgo“, – pripažįsta pašnekovė.

Pora vienas kitam ir dabar negaili gražių žodžių. Anot Sandros, jos vyro gerosios savybės yra nuolatinis palaikymas, pasitikėjimas, jie yra vienas kito geriausi draugai.

„Iš tikrųjų jis gerų savybių turi per daug ir jos netilptų į šį straipsnį“, – juokiasi jaunoji.

Paklausus vyro apie žmonos geriausias savybes, šis atsako, kad reikėtų knygos joms visoms išvardyti. „Jis vis dar įsimylėjęs ir myli visas mano savybes“, – neslepia Sandra.

3 metai pasiruošimui ir 2 vestuvių planuotojos

Pasiruošimas vestuvėms truko beveik trejus metus. Iš tiesų šventė turėjo įvykti dar 2020 metų birželio mėnesį, bet planus sujaukė koronaviruso situacija. Taigi pora turėjo daugiau laiko pasiruošti šventei.

„Tris kartus teko perkelti vestuvių datą dėl koronaviruso. Labiausiai nervinausi, kad nereikėtų perkelti dar metus į priekį. Planuoti sekėsi gerai, nes turėjau dvi nuostabias pagalbininkes, mūsų vestuvių planuotojas Gintarę ir Andrėją, – pasakojo Sandra. – Juokėmės su vyru, kai suskaičiavome svečių ir šventėje dirbusius žmones. Iš viso buvo 110 svečių ir 96 darbuotojai.“

Vestuvių planavimą Dario daugiausia patikėjo savo mylimajai. Dėl to Sandra neslepia džiaugsmo.

„Man labai pasisekė, kad mano vyras leido man daryti ir spręsti viską pačiai. Jis pasitikėjo manimi, kad mūsų vestuvės bus tobulos. Vestuvės juk ir turi tapti ta vienintele nepakartojama švente gyvenime, o ne ta, dėl kurios imi pyktis, nes nesutari dėl staltiesių spalvų ar muzikantų“, – pripažįsta S.Skorupskaitė.

Vila, kurioje filmuojami Holivudo filmai

Kaip atskleidžia pašnekovai, pirmąją vestuvių dieną vyko „Red Gala Dinner“ – raudonoji vakarienė. Šis vakaras buvo skirtas tam, kad žmonės susipažintų, išgertų kartu raudonojo vyno ar šampano ir pasiklausytų gyvos muzikos.

Visgi svarbiausia diena buvo antroji, kada viskas vyko „Baroque Couture“ estetika. Sandra neslepia, kad norėjo pasakos, sunkių apdarų, pilies, sodrių spalvų, daug krištolo šviestuvų.

„Dominavo smaragdiniai ir auksiniai atspalviai. Tik ceremonija turėjo būti balta. Mano visi norai buvo išpildyti ir man nieko netrūko. Svečiai buvo vienas už kitą gražesni, su didelėmis šypsenomis ir spindesiu akyse, tai mane, nuotaką, padarė dar laimingesnę“, – šypsosi jaunoji.

Vestuves vainikavo baseino vakarėlis trečiąją dieną, čia dalyvavo tik pusė svečių – tų, kurie dar turėjo energijos išsišokti ir atsidžiaugti paskutinėmis šventės akimirkomis.

Tačiau bene įspūdingiausias išskirtinių vestuvių faktas yra tas, kad trečiosios dienos vakarėlis vyko italų aristokratų šeimos viloje, kuri niekada nebuvo nuomojama renginiams – tik Holivudo kino filmams.

„Aš visada žinojau, kokių vestuvių noriu. Turėjau savo viziją centimetras į centimetrą ir kovojau tol, kol viskas įvyko taip, kaip aš tai įsivaizdavau.

Mano šventės vietos prioritetas buvo didelė salė, kurią galėčiau papuošti gigantiškais šviestuvais, sukurti barokinę nuotaiką. Taip pat svarbu buvo galimybė būti ne tik viduje, bet ir lauke.

Atrodo, kad norėjau tiek mažai, bet tam, kad surasčiau viską, ko noriu, turėjau apžiūrėti keturis miestus.

Turėjau nuostabų floristą, kuris moka ir mėgsta dirbti kaip ir aš, iš savo vizijų, o ne apskaičiavimų“, – džiaugiasi nuotaka.

Mantas Petruškevičius buvo šventės dizaineris: daug dekoracijų buvo specialiai gamintos šiai šventei, salėje pakabinta 50 įvairaus dydžio šviestuvų.

Iš Lietuvos iki Romos su visomis dekoracijomis vyko didelis krovininis automobilis, specialiai siūtos staltiesės, kėdžių apdangalai, išsiuvinėtos servetėlės su jaunųjų sukurtu logotipu. O dešimtys tūkstančių gėlių žiedų buvo atvežtos tiesiai iš Olandijos.

Šventės svečiai atskrido iš viso pasaulio: nuo Dubajaus iki Floridos.

Suknelė svėrė beveik 40 kg

Sandros vestuvinė suknelė buvo siuvama net keletą metų. Ji buvo rankomis išsiuvinėta mažai blizgančiais akmenėliais ir svėrė beveik 40 kilogramų. Nuotakos dukrytė dėvėjo to paties modelio suknelę, tik savo dydžio, svėrusią 10 kilogramų. Vyrai puošėsi rankomis siūtais „Dolce&Gabbana“ kostiumais, specialiai pagamintais tik jiems.

Pabrolių rūbus ir pamergių sukneles bei Sandros vakarinę suknelę ir Dario kostiumą kūrė dizaineris Robertas Kalinkinas.

„Jam teko daug skraidyti, mus dažnai matuoti, su specialiu autobusu vežti sukneles iki Berlyno tam, kad jos būtų pamatuotos, nes nenorėjome rizikuoti skraidinant lėktuvu“, – prisimena S.Skorupskaitė.

Prabangus maistas ir gėrimai

Vestuvėse maistą gamino geriausia Italijos maitinimo įstaiga „California“. Beje, ta pati įstaiga maistą ruošė ir Anglijos karališkajai šeimai. Abiejų dienų meniu netrūko labai prabangių ingredientų: omarų, trumų, brandintos jautienos.

O štai vestuvinis tortas buvo išties įspūdingas – net 9 aukštų! Jį ragaudami svečiai vaišinosi tik pačias brangiausiais gėrimais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder