Kaip auginti sodrius ir kvapnius krapus: patyrusių daržininkų paslaptys

Kiekvienas krapų augintojas turi savų paslapčių, kaip gauti gausų derlių.

Surinkti patarimai padės jums užauginti vešlius ir kvapnius krapus, kurie bus puikus jūsų patiekalų priedas.

Dirvos paruošimas:

Vietos parinkimas: Sėti krapus geriausia saulėtoje vietoje, purioje dirvoje.

Tręšimas: Rudenį iškaskite dirvą ir patręškite azoto turinčiomis trąšomis (kompostu, mineralinėmis trąšomis).

Prieš sėją: likus 2-3 dienoms iki sėjos gausiai palaistykite dirvą.

Sėjomaina: Laikykitės sėjomainos, t. y. nesėkite krapų toje pačioje vietoje kelerius metus iš eilės.

Mityba:

Karbamidas: prieš sėją dirvą palaistykite karbamido tirpalu (1 šaukštelis į 10 litrų vandens). Procedūrą pakartokite praėjus dviem savaitėms po sudygimo.

Mėšlas: Norint, kad krapai būtų vešlūs, lysvę tręškite krapais, praskiestais vandeniu santykiu 1:10 (0,5 kibiro 1 m²).

Kompostas: vietoj karvės mėšlo galite naudoti kompostą (pusė kibiro 1 m²).

Svarbu:

Nepertręškite augalų, nes dėl to gali sumažėti derlius.

Laistykite krapus laiku, ypač per karščius.

Reguliariai ravėkite piktžoles lysvėse.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder