vištienos pyragas

Vištienos pyragas - šeimos mėgstamiausias

Šis klasikinis naminis vištienos pyragas yra puikus patiekalas, kurį privalote išbandyti! Tai taps šeimos mėgstamiausiu patiekalu.

Vištienos puodo pyragui reikės:

2 1/2 stiklinės miltų

1 valgomasis šaukštas cukraus

1 arbatinis šaukštelis druskos

1 stiklinė šalto sviesto, supjaustyto kubeliais

1/2 puodelio šaltų pasukų

1-2 šaukštai šalto vandens

1 didelis kiaušinis, išplaktas

Pyrago įdarui reikės:

1/4 puodelio sviesto

1/3 puodelio kubeliais supjaustyto svogūno

2 vidutinės morkos, supjaustytos griežinėliais (apie 1 puodelis)

1 saliero stiebas, supjaustytas (apie ½ puodelio)

2 skiltelės česnako, susmulkintos

1/3 puodelio miltų

1 1/2 arbatinio šaukštelio maltų šviežių čiobrelių

1 valgomasis šaukštas maltų šviežių itališkų petražolių

1 arbatinis šaukštelis druskos

1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

1 3/4 stiklinės vištienos sultinio

1/2 puodelio riebios grietinėlės

3 puodeliai susmulkintos vištienos arba kalakutienos

1 puodelis šaldytų žirnelių

Gaminimas:

Pirmiausia pagaminkite pyrago plutą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite, kad apsemtų. Išmeskite mišinį ant švaraus paviršiaus ir kočėlu susukite sviestą į plonus lakštus, sumaišykite jį su miltais. Tęskite, kol visas sviestas susimaišys su miltais. Mišinys bus labai purus. Grąžinkite mišinį į dubenį ir padėkite į šaldiklį 15 minučių, kad sviestas atvėstų.

Išimkite iš šaldiklio ir supilkite pasukas. Maišykite mišinį šaukštu, o paskui rankomis, kol jis susijungs į rutulį. Jei mišinys per sausas, įpilkite vandens po šaukštą. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir išlyginkite į diskelius. Kiekvieną diską apvyniokite plastikine plėvele ir atvėsinkite šaldytuve, kol gaminsite įdarą.

Norėdami pagaminti įdarą, didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus ir česnaką ir kepkite, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Supilkite miltus, druską, juoduosius pipirus, čiobrelius, petražoles, vištienos sultinį ir riebią grietinėlę.

Plakite, kol neliks miltų gumuliukų, tada troškinkite ant vidutinės-mažos ugnies 10 minučių arba kol padažas sutirštės. Įmaišykite susmulkintą vištieną arba kalakutieną ir šaldytus žirnelius. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol iškočiosite pyrago tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Išimkite pyrago tešlą iš šaldytuvo. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kočėlu iškočiokite tešlą į apskritimą. Perkelkite tešlą į pyrago formą. Glostykite pirštais, įsitikinkite, kad ji yra lygi.

Papildomą tešlos išsikišimą nupjaukite peiliu ir išmeskite. Užpildykite pyragą įdaru. Iškočiokite antrąjį tešlos diską ir atsargiai uždenkite pyragą. Nupjaukite papildomą išsikišimą nuo šonų. Užsandarinkite kraštus suspaudę šakute arba pirštais.

Aštriu peiliu viršutinės plutos centre įpjaukite keletą mažų įpjovų. Konditeriniu teptuku aptepkite plutą ir kraštus plaktu kiaušiniu.

Kepkite 45 minutes arba tol, kol pluta taps auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite 10 minučių, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Parengta pagal: www.twopeasandtheirpod.com

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder