„Trys stiklinės" - ir į orkaitę: paprasčiausias pyrago receptas

(1)

Paprastas receptas - ir fantastiški rezultatai

Ar yra kas nors paprasčiau ir skaniau už įprastą šarlotę? Yra - tai obuolių pyragas „Trys stiklinės".

Savo pavadinimą pyragas gavo todėl, kad jam pagaminti nereikia svarstyklių. Paimkite vieną stiklinę, ja išmatuokite tokį pat kiekį pagrindinių ingredientų - o visa kita padarys orkaitė. Toks lengvai paruošiamas kepinių receptas  gaunasi minkštas ir sultingas viduje.

Kaip paruošti birų pyragą su obuoliais „Trys stiklinės"

Ingredientai: 

Reikės:

1,5 kg obuolių;

1 stiklinė manų kruopų;

1 stiklinė cukraus;

2 arb. š.kepimo miltelių;

1 stiklinė miltų;

žiupsnelis druskos;

1 pakelis vanilinio cukraus;

150 g šaldyto sviesto.

Paruošimo būdas:

Sumaišykite miltus, cukrų, manų kruopas, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir padalykite į 4 lygias dalis.

Obuolius su odelėmis sutarkuoti, gautą masę padalyti į 3 lygias dalis.

Vieną dalį tešlos pabarstykite ant pergamentu išklotos formos dugno ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite trečdalį obuolių ir sluoksnius kartokite tol, kol baigsite ruošti ingredientus.

Paskutinis sluoksnis turėtų būti tešlos sluoksnis.

Viršų patepkite sviestu, šakute padarykite pyrage skylutes ir siųskite jį 50-70 min. į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Paruoštą pyragą patiekite su gardžia arbata ir mėgaukitės.

Jūsų artimieji jus pabučiuos už tokį arbatos vakarėlį.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder